Reiger Boys A1 boekte afgelopen zaterdagmiddag de tweede overwinning van het seizoen. De vlaggenschip van de jeugdopleiding slaagde erin om een 0-1 ruststand om te buigen in een 4-3 overwinning tegen Odin 59 A1. De Reigers begonnen goed aan het duel tegen de bezoekers uit Heemskerk. De mannen van trainer Ponniah wisten Odin 59 goed vast te zetten en gunden de bezoekers vrij weinig ruimte om te voetballen. Na ruim twintig minuten spelen kreeg Martijn Grooff een grote mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper makkelijk redding kon brengen. Kort na deze kans was het Jurgen Bonapart die na een prachtige actie wederom Grooff de kans bood, maar ditmaal werd zijn schot geblokt.

De Heemskerkers waren tot dat moment nog maar weinig in het spel voorgekomen. De ploeg probeerde vooral via hun sterke aanvaller aan het voetballen te komen, maar werd alleen gevaarlijk uit een enkele afstand schoten. Ondanks het overwicht van Reiger Boys was het de ploeg uit Heemskerk die geheel tegen de verhouding in de score opende in dit duel. Een prima redding van keeper Nick van Duijn werd veroordeeld tot een penalty voor Odin, de spits schoot de bal snoeihard in vanaf de stip .

Ook in het tweede bedrijf was Reiger Boys de bovenliggende partij, die furieus uit de startblokken kwam. Saitcan Kasimoglu zette met een prima pass zijn kompaan Ryan de Back oog in oog met de Keeper. De rappe buitenspeler schoot beheerst de bal in de verre hoek en bracht de Geel Zwarte op gelijke hoogte. Kort na de 1-1 was ditmaal Kasimoglu zelf die de score verdubbelde namens Reiger Boys. Outazzaa bood Kasimoglu met een prachtige steekpass een niet te missen kans, de bonkige spits ronde beheerst af. Een identieke situatie leidde tot de 3-1 ditmaal was Mitchell Pichotte die de pass verstuurde en was het Grooff die de bal tussen de palen schoot. De vierde treffer nam Outazzaa voor zijn rekening, die een prachtige solo actie van Grooff beloonde door zijn pass hard tegen de touwen te schieten.

Reiger Boys kon het goede spel niet door doorzetten. Odin was scherper en dat leidde al snel tot de 4-2. Door onoplettendheid in de Reiger Boys verdediging kon rechterspits vrij doorlopen en de 4-2 achter doelman Nick van Duijn koppen. Kort daarna wisten de bezoekers geheel onnodig de spanning in het duel terug te brengen door de aansluitingstreffer te forceren. Een prima voorzet van de rechtsbuiten werd bij de tweede paal binnengetikt. De Reigers kregen na de aansluitingstreffer genoeg mogelijkheden aan de hand van eerste jaar B1-junior Fritz Martina en Ryan de Back om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Maar beide aanvallers slaagde er niet in om in deze fase trefzeker te zijn. Gaande weg richting het eindsignaal wisten de Reigers zich te herpakken en de eindstand te behouden waardoor het drie brood nodige punten kan bijschrijven.

Opstelling: Nick van Duijn, Michel Bakker, Joey Visser, Olav Blom, Mike van Kemenade (60 min Dennis Kallenkoot), Mohammed Outazzaa, Mitchell Pichotte, Martijn Grooff (65 min Sven Gerrmann), Jurgen Bonapart, Ryan de Back, Saitcan Kasimoglu (70 min Frits Martina)