Reiger Boys A1 heeft de eerste oefenwedstrijd van dit jaar winnend afgesloten. In Den Helder was de Waardse formatie met 1-2 te sterk voor hoofdklasser FC Den Helder A1. Saitcan Kasimoglu nam namens Reiger Boys de gehele doelpunten productie voor zijn rekening.

Reiger Boys kon niet aantreden met een complete selectie tegen de Helderse Fusie Club. Ondanks de rentree van Riwan van Wechum die na lang blessureleed zijn opwachting maakte in de A1, moest het nog enkele krachten missen. Youri Bos nadert de status fit, de aanvaller van Reiger Boys hoopt tegen Ilpendam zijn rentree te kunnen maken, sinds hij begin oktober met een enkelkwetsuur aan de kant staat. Joey Visser staat eveneens met een enkelblessure aan de kant, maandag hervat hij de groepstraining. Kevin Bonapart moest helaas de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege schoolverplichtingen.

Op sportpark De Streepjesberg begon de thuisploeg furieus aan het eerste bedrijf en opende meteen de score. Een lange bal achter de Reiger Boys defensie bood een vrije doortocht voor de rappe spits van de FC, die 1 op 1 voor de keeper niet faalde. Na de 1-0 mocht Reiger Boys van gelukspreken dat de thuisploeg de gecreëerde kansen onbenut lieten. Met name door goed keepers werk van Nick van Duijn, bleven de bezoekers in de wedstrijd. Na de sterke beginfase van de FC, kwam Reiger Boys langzamerhand beter in de wedstrijd te zitten. Dit leidde tot enkele kansen voor Ryan de Back en Martijn Grooff maar goed keepers werk stond een gelijkmaker in de weg.

Eind fase van het eerste bedrijf lukte het Reiger Boys toch de verdiende gelijkmaker te forceren. Met een prachtige steekpass via van Wechum op de Back kwam er een doorbraak op de rechterflank. De buitenspeler behield overzicht en bracht met een goede pass aanvalsleider Kasimoglu instelling die met een binnen-schuiver de gelijkmaker aantekende. de Back kreeg opslag voor rust een goede mogelijkheid om zijn ploeg de verdiende voorsprong te bezorgen maar schoot net over.

In het tweede bedrijf kwam Reiger Boys nog sterker uit de startblokken dan het was geëindigd in de eerste helft. Met bij vlagen goed positiespel liet het de contouren van het aanvalsspel zien die de trainer-coach Jeneesh Ponniah graag ziet. De Helderse formatie opereerde vooral via de counter die door goed verdedigingswerk van de Reiger Boys defensie onschadelijk werden gemaakt. De FC had met name moeite met de aanvallende intenties van Reiger Boys en kon dit maar moeizaam neutraliseren.

Met name Grooff etaleerde in het tweede bedrijf door twee prachtige soloacties maar tweemaal toe was de keeper van Den Helder het eindstation. In de 75ste minuut kreeg Reiger Boys wat het verdiende en was het wederom de Back die met een prachtige assist Kasimoglu de kans boot om de 1-2 voorsprong aan te teken. De aanvalsleider vergrote hiermee zijn doelpunten productie naar 13 treffers. In de laatste minuten kreeg Grooff de mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar de keeper reageerde attent op het schot van Grooff.

In de laatste minuten leek een zeker lijkende zege als nog weg gegeven te worden, iets te wild inkomen van Mike van Kemenade leidde tot een stafschop. Keeper van Duijn die een sterke wedstrijd keepte keerde de penalty tot opluchting van zijn teamgenoten. Met deze overwinning takt Reiger Boys vooral de nodige zelfvertrouwen. Komend weekend speelt Reiger Boys een oefenwedstrijd tegen HBC A1, aanvang 12:45 op Sportlandgoed de Wending. Het is zaak om het vertoonde spel door te zetten en aan te tonen dat het geen eenmalige bevlieging was.

Opstelling: Nick van Duijn, Michel Bakker, Dennis Kallenkoot, Olav Blom, Mike van Kemenade, Mohammed Outazzaa, Riwan van Wechum ( 55ste m, Micthell Pichotte), Martijn Grooff, Jurgen Bonapart, Saitcan Kasimoglu, Ryan de Back.