Convenant tekenenZes voetbalverenigingen uit Heerhugowaard gaan samen de strijd aan tegen voetbalgeweld. Ondanks dat er nog geen grote incidenten zijn geweest op hun voetbalvelden, willen ze er alles aan doen om ontaarde gevechten, zoals in Almere ruim een jaar geleden waarbij scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen om het leven kwam, te voorkomen.

Het convenant dat nu is opgesteld en ondertekent, mede door burgemeester Han ter Heegde en sportwethouder Leo Dickhoff, is een initiatief van VVD-raadslid Arthur van Oord. "De kinderen komen naar het sportcomplex om zorgeloos te sporten. Veiligheid voor alles. De ouders moeten toch kunnen genieten van hun kind als ze lekker aan het voetballen zijn."

Symbolisch werd de handtekening van alle partijen ook nog eens op een voetbal gezet. De voetbalclubs KSV, Reigers Boys, Hugo Boys, WMC, Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard en SVW'27 hebben nu hun gedragsregels op elkaar afgestemd. Ook zullen ze notoire overtreders van die gedragsregels aan elkaar doorspelen, zodat ze in Heerhugowaard niet meer kunnen voetballen.

De voetbalbond KNVB heeft interesse in de samenwerking tussen de voetbalclubs in Heerhugowaard. En ook andere verenigingen in de regio willen zich misschien aansluiten.

bron: website RTV N-H

Bekijk hier het getekende convenant