Reiger Boys heeft de 1-2 oefenzege van vorige week tegen hoofdklasser FC Den Helder geen goed vervolg gegeven. De Waardse formatie verloren zaterdag thuis een oefenduel tegen HBC A1 met 3-4.

Bij Reiger Boys maakte Kevin Bonapart na lang blessure leed zijn opwachting in de A1 en kreeg daarmee de voorkeur boven Dennis Kallenkoot in dit duel. Voor de rest was de succes formatie die afgelopen weekend tegen FC Den Helder een verrassende zege boekte ongewijzigd.

De bezoekers uit Heemstede hadden voor rust weinig in te brengen. Reiger Boys domineerde het duel, maar de thuisploeg wist het veldoverwicht niet in doelpunten om te zetten. HBC was wel vreselijk effectief, want de eerste kans was meteen raak. Reiger Boys kreeg genoeg kansen om langszij te komen maar het vizier stond duidelijk niet op scherp bij Ryan de Back en zijn kompaan Saitcan Kasimoglu. Beide aanvallers waren dichtbij de gelijkmaker, Jurgen Bonapart wist op de linkerflank prima zijn directe tegenstander te omspelen waarna hij Kasimoglu de kans bood op de gelijkmaker. De inzet van de spits werd geblokt op de lijn, in de rebound leek de Back de 1-1 op de scorebord te brengen maar zijn inzet strandde bij de goaly. Vlak voor rust kreeg Mohammed Outazzaa na een prima voorzet van Kasimoglu de ideale mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te werken. Helaas kwam de middenvelder niet tot een afwerk poging.

Reiger Boys verzuimde in het tweede bedrijf opnieuw een groot veldoverwicht om te zetten in doelpunten. In de 55ste minuut kwam de thuisploeg als nog langszij, een geplaatste snoeiharde pegel van Kasimoglu belanden in de kruising. Vanuit een hoekschop kwam de verdiende voorsprong, Olav Blom wist met een geplaatste kopbal de keeper te passeren bij de eerste paal. Reiger Boys kreeg na de 2-1 genoeg mogelijkheden om de marge te verdubbelen en definitieve knock-out uit te delen, maar de ploeg faalde in deze missie

Gezien het wedstrijd beeld bleek HBC er niet meer aan te pas te komen maar een vrije schop in de 75ste minuut bracht de ploeg uit Heemstede terug in de wedstrijd. Een prachtige knal belande buiten bereik van keeper Nick van Duijn. Reiger Boys mag zich vooral in deze fase zichzelf aanrekenen dat zij de knock-out niet uit wisten de delen terwijl daar legio mogelijkheden voor zijn geweest.

De Waardse formatie was niet meer bij machte om de controle terug te krijgen en liep in de laatste fase achter de feiten aan. HBC wist geheel tegen de verhouding in de 3-2 te forceren. Reiger Boys stelde meteen orde op zaken door de 3-3 te aan te tekenen. Kasimoglu gaf één op één voor de keeper af op Outazzaa maar de verdediger van HBC werkte de bal in het eigendoel.

Met nog 5 minuten op de klok leek dit duel te eindigen in een remise maar uiteindelijk trok HBC als nog aan het langste eind. Vanuit een vrije positie mocht de kleine buitenspeler van HBC de hoekschop binnen koppen. De thuisploeg kwam via Mike van Kemenade en Kasimoglu dicht bij de gelijkmaker maar beide waren niet in staat om de keeper te passeren. Woensdag avond wacht wederom een oefenduel, dan is Ilpendam A1 uitkomend in de tweede klasse de sparringpartner.

Opstelling: Nick van Duijn, Michel Bakker, Kevin Bonapart, (45 min Dennis Kallenkoot), Olav Blom, Mike van Kemenade, Martijn Grooff, Riwan van Wechum, Mohammed Outazzaa C.( 65 min Michtell Pichotte), Jurgen Bonapart, Saitcan Kasimoglu, Ryan de Back.