Reiger Boys A1 is de tweede seizoenshelft in de competitie zaterdag begonnen met een 4-0 zege op Fortuna Wormerveer A1. Martijn Grooff scoorde twee maal voor de Waardse formatie, de andere treffers waren van Jurgen Bonapart en Saitcan Kasimoglu. Reiger Boys heeft in de afgelopen twee oefenduels tegen Hoofdklasser FC Den Helder (1-2 zege) en HBC A1 (3-4 verlies) goed kunnen voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen de sterker geachte Fortuna Wormerveer. De nr. 4 van de competitie wilt zich graag mengen in de strijd om de tweede periodetitel. Voor hekkensluiter Reiger Boys is het vooral zaak dat het punten gaat sprokkelen om degradatie te ontlopen

De eerste twintig minuten van de wedstrijd toonde rode lantarendrager Reiger Boys zich de betere ploeg en werd Fortuna teruggedrongen op eigenhelft, en het balbezit was verreweg het grootste gedeelte van de tijd voor de thuisploeg. Toch stond het halverwege de eerste bedrijf nog steeds 0-0 op het scorebord. Ryan de Back leek hier verandering in de brengen vlak voor rust maar zijn inzet ging net voorlangs. Na de goede openingsfase van de Waardse formatie durfde Fortuna meer uit zijn schulp te kruipen. De bezoekers kozen steeds vaker de aanval, en kwamen er af en toe aardig uit. Net op dat moment sloeg Reiger Boys alsnog toe. 10 minuten voor rust bood aanvoerder Mohammed Outazzaa linksbuiten Jurgen Bonapart een niet te missen kans, Bonapart maakte hier dankbaar gebruik van door de bal hard in het doel schieten.

In de tweede helft kreeg Reiger Boys snel een nieuwe mogelijkheid op de tweede treffer. Riwan van Wechum stuurde Kasimoglu weg, die op zijn buurt de Back de mogelijkheid bood om de marge te verdubbelen maar de inzet belande naast het doel. De bezoeker konden hier vrij weinig tegenover stellen en probeerde door opportunistisch spel kansen af te dwingen. Door goed defensief werk van uitblinkers Olav Blom en zijn kompaan Dennis Kallenkoot konden de counters van de bezoekers onschadelijk gemaakt worden. Uiteindelijk wist Reiger Boys de marge te verdubbelen, spits Kasimoglu toonde zijn timmermansoog en passeerde de keeper met een geplaatst schot in de verre hoek. Fortuna wilde wel maar kreeg geen grip meer op het duel, het was wachten op de knock-out van de thuisploeg. De aanwezige supporters hoefden hier echter niet lang op te wachten, Kasimoglu gaf een afmeten voorzet richting de tweede paal waar Martijn Grooff met zijn hoofd de keeper passeerde. Dezelfde Grooff maakte het feest op sportlandgoed de Wending helemaal compleet door ook de 4-0 aan te tekenen.

Door puntenverlies van directe concurrenten KFC A2 tegen BOL A1 (11-2 nederlaag) en de Kennemers A1 tegen WSV 30 A1 (1-1 gelijk) is Reiger Boys na 10 speelrondes er in geslaagd om boven de degradatiestreep te eindigen. Wel heeft het evenveel punten als de Kennemers maar Reiger Boys heeft nog een inhaal duel te goed. Bij een overwinning kan er een gat geslagen worden met de directe concurrenten.