Afgelopen zaterdag was het voor ons de beurt om de uitwedstrijd tegen Limmen D6M te spelen. Omdat ik van de moeder van Esmee Dekker gehoord heb dat zij er waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer bij kan zijn wil ik Esmee namens het gehele team heel veel sterkte wensen en ik hoop dat Esmee volgend seizoen weer lekker met ons mee kan doen. Uiteindelijk bleven er dus nog negen meiden over zodat wij over twee wissels konden beschikken. Voor de wedstrijd had ik de meiden verteld te spelen zoals wij in de E- competitie deden, breed staan bij balbezit en goed bleven overspelen. Ook heb ik ze gevraagd om bij balverlies zo snel mogelijk de bal weer terug te veroveren zodat de tegenstander geen kans krijgt om op doel te schieten. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat onze meiden er zin in hadden en zich niet zonder slag of stoot gewonnen zouden geven. Er werd goed overgespeeld en veel vrij gelopen zodat wij heel veel balbezit hadden. Zodra een van onze meiden de bal kwijt was gingen er direct twee meiden op af om de bal terug te veroveren. Na een aantal keren gevaarlijk voor het doel te zijn geweest en maar niet het net te hebben gevonden belandde de bal bij Senna aan de rechterkant. Senna nam de bal langs de lijn mee en uiteindelijk sneed ze naar binnen om vervolgens lekker uit te halen en de 0-1 te noteren. Nu kwam er nog meer overtuiging in ons team en de rust aan de bal werd ook weer wat meer gevonden. Wij konden niet voorkomen dat wij meer en meer achteruit gingen spelen omdat Limmen begon te drukken naar voren en uiteindelijk vonden zij ook het net achter Esmee, 1-1. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust heb ik verteld dat de meiden heel goed bezig waren en dat er hier wel wat te halen viel. Nadat ik dat gezegd had kwamen er 4 meiden naar mij toe om te vragen of zij in de wissel mochten beginnen omdat ze moe waren, dat deed mij ook weer even realiseren dat wij van een E naar een D competitie zijn gegaan en dus een stuk conditie te kort komen op dit moment. Na de aftrap van de tweede helft gingen de meiden toch weer vol goede moed de strijd aan en bleven hun eigen spelletje spelen. Toch kwamen er een aantal ballen niet meer aan omdat de meiden te moe waren om door te lopen op een pass. De meiden van Limmen wisten hier dankbaar gebruik van te maken en zorgden uiteindelijk voor een stand van 3-1 op het scorebord. Meiden, ik wil jullie allemaal een compliment geven voor de manier waarop jullie gevochten hebben, dit is een prima uitslag voor ons. Als jullie Maandags en Woensdags serieus blijven trainen en conditie op gaan bouwen zullen wij de thuiswedstrijd tegen Limmen zeker kunnen winnen.

P.S. Esmee Peereboom heeft aangegeven een keer een halve wedstrijd te willen spelen en ik wil jullie vertellen dat Floor zich vrijwillig aangeboden heeft om volgende week de tweede helft op doel te staan, klasse Floor!!! Hierna zullen we kijken of Esmee nog een keer wil spelen maar dat zien we dan wel.

Groet, Patrick van Kemenade

Begeleider Reiger Boys D10M