Reiger Boys A1 boekte afgelopen zaterdagmiddag een welkome overwinning. In Langedijk werd er met 3-4 gewonnen van BOL A1 en hiermee werd ook de eerste uitoverwinning van het seizoen behaald in competitieverband. De waardse formatie moest het helaas stellen zonder Joey Visser en Dave de Lange beide herstellende van een enkelblessure. Ook de afwezigheid van Olav Blom dwong de trainer om een andere elftal in elkaar te componeren. Hierdoor begonnen Sam Beunder (B1) en Sven Gerrmann (A2) aan de aftrap.

Na een tamme openingsfase ontstond na 10 minuten de eerste serieuze kans voor de waardse formatie. Een fraai op maat gesneden pass van Mohammed Outazzaa werd door Ryan de Back doeltreffend afgerond. Het duurde tot de 25ste minuut voordat BOL van zich liet spreken. Een goede en snelle counter leek de 1-1 in te leidden maar de spits had zijn vizier echter niet op scherp en schoot ruim naast. Het gevaar was echter nog niet geweken want na een hoekschop kon de thuisploeg wederom op gelijke hoogte komen maar ditmaal was het goed keeperswerk van Nick van Duijn die dit wist te voorkomen. Na de kansen van de thuisploeg kwamen beide ploegen er niet meer aan te pass en speelde het duel zich vooral af op het middenveld. Zo leek de eerste helft richting 0-1 rustsignaal te kabbelen, maar de spits van BOL sloeg tamelijk onverwachts toe vlak voor rust na een prima steekpass.

De tweede helft liet een sterke beginfase van BOL zien. De Langedijkers die de laatste weken in goeden doen zijn – kregen en scoringskans bij een hoekschop maar helaas vond de bal de hand van verdediger Dennis Kallenkoot waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Het was wederom de spits van BOL die beheerst vanaf elf meter raak schoot. Na deze treffer nam Reiger Boys het initiatief en begon langzamerhand druk rond BOL-goaly op te voeren, maar de bezoekers konden niet echt gevaarlijk worden. Halverwege de tweede helft kwam de gelijkmaker alsnog voor de waardse formatie. de Back kreeg de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken maar behield netjes overzicht en bood Jurgen Bonapart die er beter voorstond de kans, technicus Bonapart schoot beheerst binnen.

Na de gelijkmaker gingen de bezoekers opzoek naar de volle buit en ditmaal was het de Back die zijn tweede treffer van het duel mocht aanteken. Net als in het eerste bedrijf was aanvoerder Outazzaa de aangever bij de 2-3 van de Back. Ook bij de 2-4 liet aanvoerder Outazzaa weer van zich spreken. Ditmaal was hij 10 minuten voor tijd belangrijk door de aangever te zijn bij de tweede treffer van Bonapart. Met een 2-4 voorsprong leek het duel gespeeld maar de bezoekers lieten door onoplettendheid de spanning weer terugkeren, door de aansluitingstreffer van de thuisploeg toe te laten. Maar in de laatste 9 minuten trokken de bezoekers met hard werken verdient de 3-4 uitslag over de streep. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft Reiger Boys 3 punten voorsprong om concurrent de Kennemers A1. Maar de Waardse formatie zal de lijn van na de winsterstop door moeten trekken om degradatie te ontlopen.