Beste ouders en meiden,

Vandaag was het aan ons de taak om het altijd met grote cijfers winnende AFC'34 af te stoppen. Omdat Esmee Dekker het weer een helft zou proberen op doel waren wij geheel compleet, wat een luxe. Een minuut of 5 te laat omdat er 2 meiden bij AFC'34 in stonden uit bouwjaar 2000 en dus 13 jaar zijn en in een C-competitie horen te spelen, begon de wedstrijd. Onze meiden waren scherp begonnen en AFC kwam er in eerste instantie niet doorheen. Uiteindelijk hadden zij gekozen voor een tactiek van 2 meiden voor het doel ballen af te laten wachten en de rest van afstand op doel te laten schieten. Dit werkte voor deze meiden goed en onze meiden waren dan net weer een stapje te laat. Zo was het al snel na de 0-1 ook alweer 0-4. Hierna begonnen onze meiden iets meer tegenstand te bieden en toen Aranka met een corner voor ons mee naar voren ging kon zij bijna een goal scoren maar verdween de bal vlak langs de paal.

De ruststand weet ik echt niet meer maar het zal zo rond de 0-8 hebben gelegen. Het enige wat volgens mij niet helemaal goed ging was dat zij iedere keer net een stapje te laat waren zodat AFC weer op doel kon schieten. De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste en nadat wij nog een paar kansen kregen om zelf ook te scoren en Kylie de bal precies op de lat plaatste eindigde de wedstrijd in 0-15. Meiden, wees niet teleurgesteld want als deze meiden van AFC zo spelen in de D-competite op een groot veld zullen zij vaak afgefloten worden wegens buitenspel. Jullie hebben jezelf goed verweerd ondanks dat er hier en daar een schop of een duw werd uitgedeeld. Zelfs toen er een meisje van AFC op een van jullie liep te schelden liepen jullie gewoon door en lieten jullie je niet afleiden. Hoe het verder afloopt met speelsters die wel of geen dispensatie hebben zien wij wel want ik heb Reiger Boys gevraagd om dit uit te zoeken. Dit is niet alleen voor ons vervelend maar de hele competitie klopt zo niet meer. Allemaal een fijn weekend verder en tot maandag op de training.
P.S. Aanstaande woensdag 9 April is er geen training omdat er een aantal meiden in de winnaarsronde zitten met schoolvoetbal.

Groet, Patrick van Kemenade

Begeleider Reiger Boys D10M