2013-2014 Reiger Boys MB1-Be Quick MB1 21De MB1 van Reiger Boys heeft afgelopen zaterdag uiterst goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De ploeg van trainer/coach Robert van Stigt Thans wist zelf in eigen huis concurrent Be Quick de baas te blijven terwijl de voornaamste belager, De Blokkers MB1, met 1-0 onderuit ging bij het laag geklasseerde Delta Sports. Hierdoor is de voorsprong op De Blokkers nu opgelopen tot vier punten.

Eerder dit seizoen had Reiger Boys in Zwolle de grootst mogelijke moeite met Be Quick, en werd er pas in de laatste minuut een gelijkspel afgedwongen. Zo spannend werd het ditmaal niet want ondanks een rommelig begin was Reiger Boys de gehele wedstrijd de betere ploeg. Dat resulteerde na een klein half uur in een voorsprong toen de uitstekend leidende scheidsrechter Bartelings een vrije trap net buiten de zestien aan de thuisploeg gaf. Evelyn plaatste de bal eerst met rechts tegen de muur, maar de rebound schoot ze met haar linker keihard in.

Met die 1-0 voorsprong ging men ook na rusten, al had men met iets meer scherpte gerust nog één of twee kansen meer mogen verzilveren. Na de pauze stelde Reiger Boys echter alsnog orde op zaken door het veldoverwicht nu wel in cijfers uit te drukken. Binnen een kwartier was het eerst Merel die het eindstation was van een goede aanval, en Be Quick was nauwelijks bekomen of Jitske lepelde de bal over de keeper heen: 3-0. Hierna liet Reiger Boys de teugels wat vieren, maar ondanks wat kleine kansjes voor de gasten kwam de verdiende zege nimmer in gevaar.

Kijk hier voor meer foto's van Paul van der Molen