De tweede helft van het seizoen loopt al aardig naar het einde toe wat ons deze keer bij Zeevogels in Egmond-Binnen bracht. Ik had vooraf in de stand gezien dat zij maar 9 doelpunten tegen hadden maar ook maar 18 doelpunten voor. Dit leidde ertoe dat ik gewoon weer de vertrouwde opstelling had gemaakt met 2 meiden voorin, 2 op het middenveld , 2 in de verdediging en natuurlijk een keepster (in dit geval de eerste helft Esmee Dekker). Ondanks het mooie weer en de prima aanvangstijd van 10:30 uur leken de meiden wat slapjes te beginnen. De eerste 5 minuten resulteerde dat nog niet in tegendoelpunten maar na een minuut of 8 lag toch de eerste tegengoal al achter Esmee tegen de touwen.

De belangrijkste regels die de meiden geleerd hebben werden spontaan vergeten zoals kort op de tegenstander staan zodat zij niet op doel kunnen schieten, de middenvelders zouden bij balverlies helpen verdedigen en de voorhoedespeelsters zouden minimaal tot de middenlijn terug komen om een balletje op te halen. Doordat er een aantal dingen niet lekker liepen en de koppies na de 3-0 ook gingen hangen kon het gebeuren dat wij met een 7-0 achterstand de limonade konden ophalen. Tijdens de rust heb ik alleen maar gevraagd aan alle meiden of zij er als team wilden gaan staan dus ook alles voor elkaar over wilden hebben. Na de rust leek er wel een heel ander team op het veld te staan. Iedereen knokte voor de bal, als er een aanvaller naar onze verdedigers liep stonden onze middenvelders al klaar om rugdekking te geven en voorin werd er lekker overgespeeld en meer op het doel geschoten. Na een kwartiertje in de tweede helft schoot Esmee de bal uit, deze bal belandde over de middenlijn in de voeten van Kylie. Zij ging direct op de keepster af en de 7-1 zat er eindelijk in, dik verdiend meiden. Onze meiden bleven tot de laatste seconde vechten voor de bal maar konden toch niet voorkomen dat ook Zeevogels een doelpunt kon maken in de tweede helft, eindstand 8-1. Meiden, ik wil jullie een compliment geven voor de manier waarop jullie het de tweede helft aangepakt hebben. Laten wij proberen om zo te beginnen tegen Limmen op 3 Mei dan maken wij een goede kans om in ieder geval 1 punt te halen en misschien wel 3 om zo van de laatste plaats af te komen. Zaterdag is er geen wedstrijd maar de meesten van jullie spelen een Paastoernooi op groot veld in IJmuiden, dat is maandag 21 april en verdere info volgt.

Tot maandag op de training allemaal. (17:45 uur aanwezig ivm buitenspel oefening)