Reiger Boys MB3-Jong Holland MB1 30Reiger Boys MB3 – Jong Holland MB1: 10-1

Het is woensdagavond 17.30 als de speelster van de MB3 verzamelen in de kleedkamer bij Reiger Boys. Vandaag staat de (inhaal)wedstrijd op het programma tegen Jong Holland MB1. Deze wedstrijd staat te boek als "kraker", want Beide teams zijn nog ongeslagen en bij winst zet een van de teams een goede stap richting het kampioenschap.

Reiger Boys MB3 speelde voor de winterstop als MC1 in de Hoofdklasse. Daar werden zij ongeslagen kampioen. In het kader van de opleiding en ontwikkeling van de speelsters werd het team ingeschreven als MB3 in de 1e klasse B-Junioren met als doelstelling meer weerstand en meer leren.

De praktijk laat zien dat de MB3 (eigenlijk MC1 dus) ook te sterk is voor de 1e klasse B-Junioren. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen met veelal grote cijfers. Er is wel sprake van meer fysieke weerstand, maar voetballend lijkt er nog steeds onvoldoende weersstand. Of zijn deze meiden (on)gewoon goed?

Als de scheidsrechter om 18.30 uur voor de aanvang fluit, ligt de bal er al na een paar minuten in. Een shot van Reiger Boys wordt niet goed verwerkt door de keepster van Jong Holland: 1-0. Het duurt niet lang voordat Jong Holland langszij komt. Slordig en niet geconcentreerd uitverdedigen leidt tot de 1-1. Het lijkt wel of de meiden van de MB3 dit even nodig hadden. Vanaf dat moment gingen de meiden "hun eigen spel" spelen. Inmiddels ook gewend aan het gras, werd Jong Holland letterlijk en figuurlijk overlopen door Reiger Boys. Snelle en vlotte combinaties zorgden voor mooi en attractief voetbal.

En .....doelpunten. Met de rust was de stand van 5-1 al bereikt.

In de tweede helft schroefde Reiger Boys het tempo nog eens op. Daar waar maanden op getraind is (inspelen, laten vallen, kaatsen en passen.....) werd keer op keer goed uitgevoerd. Reiger Boys MB3 speelde haar beste wedstrijd tot nu toe. Met als resultaat een 10-1 overwinning op de tot dan toe ongeslagen nummer 2 (!).
Met deze overwinning zette de meiden niet alleen een reuze naar waar misschien wel weer een ongeslagen kampioenschap, ze lieten ook zien geweldig als team te kunnen voetballen. Het goede positiespel in combinatie met individuele klasse maakte het een genot om naar te kijken.

Met nog 4 wedstrijden te spelen staan zij ongeslagen bovenaan met 49 doelpunten voor en 4 tegen.

Reiger Boys MB3-Jong Holland MB1 33