Een thuiswedstrijd die 'uit' werd gespeeld. En op een zondag. Alleen daarom al een bijzondere wedstrijd, deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Omdat De Wending gesloten was om de legionella bacterie te bestrijden, werd deze wedstrijd in gezamenlijk overleg op zondag in Uitgeest gespeeld. Meteen na de aftrap gingen de meiden van Reiger Boys in de aanval en dat was eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd. De meiden van Uitgeest deden hun uiterste best om zo georganiseerd en goed mogelijk te blijven spelen, maar het een klasse hoger uitkomende Reiger Boys was duidelijk een maatje te groot.

Bij Reiger Boys was Anika de enige die nog geblesseerd aan de kant moest blijven, zodat de trainers Robert en Suzanne (en Marieke) de luxe hadden van 5 fitte wisselspeelsters op de bank. De aanvallen over links, rechts en door het midden volgen elkaar in rap tempo op. Valerie, als opkomende rechtsback, bereikte de achterlijn en trok de bal voor, waar de aanvalsters net te laat waren. Jill schoot hard een paar centimeter naast de goal. Reiger Boys mocht in korte tijd 3 corners nemen, maar ook daaruit werd niet gescoord. Na 14 minuten besloot Fiore dat het genoeg was geweest en haalde vanaf de 16 meter hard uit: 1-0. Slechts 3 minuten later was het weer Fiore die uit een scrimmage na een corner de 2-0 scoorde. Daarna was het de beurt aan Kelly om de 3-0 te scoren, op een voorzet van links door Valerie. Even later begon Tessa aan een lange rush door het midden die ze beheerst afmaakte: 4-0. Bij een corner variant met Judith en Britt ging de keepster van Uitgeest in de fout, zodat Chris de 5-0 simpel kon intikken. Judith zette met een mooie passeerbeweging haar tegenstandster op het verkeerde been en toen zij verder niet werd aangepakt, kon zij simpel scoren en de ruststand op 6-0 bepalen.

Meteen na de thee (en er was echte thee bij FC Uitgeest) brak Maartje door. Haar slimme bal belandde tegen de paal en de rebound schoot ze helaas in het zijnet. Minuten later legde diezelfde Maartje de bal vanuit een corner panklaar op het hoofd van Fiore, die de 7-0 inkopte. In deze periode lieten de meiden uitstekend verzorgde aanvallen zien. Op links wisten Aniek, Manon en Merel elkaar telkens weer goed te vinden, terwijl op rechts Chris als opkomende rechtsback en Maxime voor gevaar zorgden. Het was echter Jitske die vanuit de verdediging door het midden oprukte en een steekpass op Merel gaf, waar de laatste wel raad mee wist: 8-0. Korte tijd later leek een aanval over rechts van Reiger Boys afgeslagen, maar Judith onderschepte de bal en speelde Britt vrij, die de 9-0 aantekende. Na een mooie combinatie met Merel, schoot Judith de dubbele cijfers op het scorebord: 10-0. Drie minuten later leek een mooie aanval met een schoot op de paal te eindigen, maar de attent reagerende Judith schoot van dichtbij raak, 11-0. Laura had deze wedstrijd bijna niets te doen, maar moest natuurlijk wel geconcentreerd blijven. Bij een van de schaarse uitvallen van FC Uitgeest verschalkte zij de aanvalster met een echte 'Cillessen' en speelde de bal naar Noelle, die weer eens aan de basis stond van een nieuwe aanval. Tegen het einde van de wedstrijd, schoot Kelly een voorzet van Maartje vanaf de rechterkant heel beheerst in: 12-0. De laatste goal vertelt eigenlijk het verhaal van de wedstrijd: de bal werd achterin onderschept, naar links op het middenveld gespeeld en daar meteen op maat meegegeven aan een op volle snelheid liggende Britt, die de 13-0 eindstand op het bord bracht.