Zaalvoetbal RB TrefferIn 2011 is Reiger Boys gestart met zaalvoetbal. Veel leden van de club speelden al elders in de zaal. Het eerste jaar begonnen we met 1 seniorenteam en 4 jeugdteams. Nu, drie jaar en diverse kampioenschapen van het eerste vrouwenteam in de hoofdklasse en bekerwinst later, hebben we de stap gemaakt naar de top van het Nederlandse vrouwenzaalvoetbal: de eredivisie. Daar zal het dit seizoen niet bij blijven. Met de Heren gaan we ook een stap verder en de doelstelling is kampioen te worden.

Sponsors onmisbaar
logo Treffer-klOm deze doelstellingen waar te kunnen maken moest er een beleid vastgesteld worden. De afgelopen jaren werd er recreatief in de zaal gespeeld. Nu we de doelstellingen voor dit seizoen bepaald hebben betekent dit, dat we bij de senioren ook selectief te werk gaan. Hiervoor was het nodig dat er sponsors aangetrokken moesten worden. We zijn heel blij dat we voor drie jaar Treffer Uitzendbureau uit Heerhugowaard hebben mogen vastleggen. Deze sponsor zal de gehele zaalvoetbaltak sponsoren en heeft daaraan ook zijn naam verbonden, We zullen dan ook naar buiten treden onder de naam "Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau". Verder is ELRO Dakbedekkingen subsponsor voor de Vrouwen. Teamsponsors zijn Climapartners (Vrouwen 1), en Stijl Herenmode Alkmaar (Heren 1). Als wedstrijdsponsor ondersteunen de volgende bedrijven ons: Broekman Makelaars "de Mare", DN Media, Amax promoprint, New York Pizza, Holland Installatie Management, NedVolt Project & Consultancy, de Back Metaalconservering, Kuiper Sportprijzen, Sportcentrum SanaFit, Thuistapas, Bujomobiel, EVweb automatisering, Adviesgroep Het Raadhuis, Kaihua Cafetaria en Chinees restaurant en de Back Metaalconserverings Groep. Elk team heeft een nieuw tenue uitgereikt gekregen. Op de voorkant van het shirt staat de naam van de hoofdsponsor Treffer Uitzendbureau; als er voor het team een teamsponsor is, staat deze daar ook op vermeld.

Ambities
Afgelopen week zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Heren 1 komt dit jaar uit in de 2e klasse B. Op het laatste moment heeft de KNVB besloten het team te plaatsen in poule B in plaats van poule A. Zoals gezegd is de doelstelling voor dit seizoen is het kampioenschap. Heren 2 speelt in de 6e klasse recreatievoetbal. We hebben dit seizoen 7 jeugdteams die allemaal recreatief 1e klasse spelen . Vrouwen 2 (het "oude" 1e vrouwenteam) zal dit jaar proberen om wederom kampioen te worden van de hoofdklasse; de laatste 2 jaar werden deze vrouwen kampioen en bekerwinnaar. Ook nu willen zij weer proberen de beker te winnen. Daarnaast zal het team paraat blijven om, als dat nodig is, bij te springen bij vrouwen 1. Het 1e vrouwenteam is, onder leiding van trainer / coach Jordy van Eekelen, al enkele weken aan het trainen in sporthal "De Stap" te Obdam. De eerste wedstrijd zal een uitwedstrijd zijn in Drachten tegen Drachtster boys, Dat team verspeelde vorig seizoen op de laatste dag het kampioenschap.

Eerste thuiswedstrijd
Op vrijdag 26 september zal het 1e vrouwenteam de eerste thuiswedstrijd spelen tegen FSG/Gezien.nl, aanvang 20.30 uur. Na deze wedstrijd staat om 22.00 uur de thuiswedstrijd van de Heren 1 tegen ZA/Bluedesk Internet 1 op het programma. U bent van harte welkom, de toegang is gratis. We rekenen op een volle tribune in de Waardergolf !

Volop activiteit
Een van de nieuwe activiteiten die we gaan ontplooien is het organiseren van een voetbalschool voor zaalvoetballers. Verder is onlangs een nieuwe website de lucht ingegaan: www.reigerboys-zaalvoetbal.nl en hebben we de huisstijl aangepast.

Wilt u meer informatie over zaalvoetballen bij Reiger Boys, neem dan contact met ons op. Dit kan via de website of via de mail: zaalvoetbal@reigerboys.nl