DSC 7396goedpxHet verloop van deze wedstrijd, vooral de eerste helft, kan in grote hoofdlijnen vergeleken worden met de vorige week gespeelde wedstrijd, ware het niet dat in de tweede helft een omslag plaatsvond die jammer genoeg deze keer niet in het voordeel van Reiger Boys uitviel.

DSC 7400goedpxIn de eerste helft ging de strijd eigenlijk nog vrij gelijkwaardig op. Reiger Boys stond weliswaar na 8 minuten op 0-2 achterstand, maar na een sublieme dribbel en een prachtig schot bracht Huub Reiger Boys op 1-2. Niet lang hierna schoot Rens op een flinke afstand richting doel. Een mooie hoge bal, vanaf links en uit een halve draai, verraste de keeper zodanig, dat de bal uiteindelijk door zijn handen glipte en langs de linker doelpaal in de kleine hoek van het doel belandde: 2-2. Hierna zag HCSC toch nog kans om, ondanks dat de jongens hard werkten, langs de verdediging te komen en de stand voor de rust op 2-3, en zelfs op 2-4 te zetten.

DSC 7423goedpxIn de tweede helft werden de verdediging en de keeper van Reiger Boys weer veelvuldig op de proef gesteld. De jongens hadden duidelijk een zware dobber aan deze wedstrijd, maar kregen evengoed genoeg kansen die helaas niet verzilverd konden worden. Zo zagen we een bal van Kris die net voorlangs de rechter doelpaal ging, een snelle bal tegen de lat, een bal tegen de paal en een geweldig schot van Quinten die op zijn schoen afketste en jammer genoeg hard langs de rechter doelpaal scheerde. Toch kwam Reiger Boys op een bepaald moment weer in een kansrijke positie, waaruit Quinten de kans zag om Reiger Boys op 3-4 te zetten. Hierna volgde nog wel een aantal kleine kansen, maar dit was niet voldoende om HCSC te weerhouden om uiteindelijk de eindstand in 3-7 te beslissen.

Aan de inzet van de jongens, en zeker niet van de nieuwe keeper Matthijs, kon het niet liggen. Net nieuw in het team (en ook nog maar pas 2 weken in de rol van de keeper!) heeft deze kanjer gelijk al laten zien wat hij in zijn mars heeft. Uiteraard zijn er een aantal ballen langs geglipt maar hij heeft zeker ook net zoveel ballen kunnen tegengehouden!
Jongens, hard gewerkt, dus complimenten!! En volgende week als verdediging extra alert reageren op de doorgebroken aanvallers!

PS: Een van de supporters heeft een videoverslag van de wedstijd gemaakt. Deze is te vinden op Youtube; http://youtu.be/5CqdnwmWpOQ