Het weer is duidelijk aan het minderen, voor het eerst werden we geconfronteerd met afgelastingen, wisselspelers gestoken in lange broeken en in de door de sponsor van het AdB team aangeschafte voetbaljassen. Nog net niet vanwege de weersgesteldheid maar vanwege de afstand werd de coach getipt om een kwartiertje eerder te vertrekken, hetgeen inderdaad geen overbodige luxe bleek te zijn en werd er zodoende nog genoeg ruimte gecreëerd voor de warming-up, die voor bepaalde leeftijdsgroepen beslist nodig is. Het vertrek was licht chaotisch, maar uiteindelijk konden we met Marc meerijden, die mij verzuimde de groeten te doen van een lieve dame, maar dat terzijde, beetje vergeetachtig misschien of kwam het door het geluid wat de auto uitkraamde, waardoor al snel de opmerking van een van de leden was: "Dit is voor mij de eerste keer dat ik het gevoel heb dat ik in een tank naar een uitwedstrijd ga". Voor de rest verliep de reis op rolletjes, we hebben op de terugweg maar twee keer op een boerenerf hoeven keren. Ook dit terzijde want er moest tussendoor ook nog even gebekerd worden.

De coach miste een stuk of 6 aanvallers maar gelukkig zijn de meeste AdB'ers op alle plaatsen inzetbaar. Op een prima bespeelbaar kunstgrasveld, wat een verschil met dat veld waar we thuis ook nog wel eens op mogen spelen en er dan toch met verschillende loshangende velletjes van af komen en onze schaafwondjes mogen likken, maar ook dit terzijde, werd er om 14.30 uur precies afgetrapt en drie kwartier later, na diverse kansen te hebben gemist, lag zeker niet aan het veld, maar aan onszelf en aan de tegenstander die op 2 uit 3 liep.

In de rust even de wonden likken, neuzen allemaal een kant op gezet en gewoon gaan voor de volle winst. Het AdB team tikte er lustig op los af en toe een beetje afgeleid door sirenes van de brandweer, wat bij Wim wel het een en ander deed opwekken had ik begrepen van zijn medespelers, want ook in Andijk werd een Sinterklaas binnengehaald met uiteraard zijn zwarte pieten. Over Sinterklaas gesproken daar deden wij ook een beetje aan door slechts twee keer te scoren. Al met al een leuk uitje en zaterdag gaat het weer om de echte punten, we spelen dan thuis tegen een concurrent voor de middenmoot positie te weten Fort. Wormerveer 2, maar daar kom ik nog wel op terug,

J.v.d.B.