Het moge duidelijk zijn, het leukste van het voetballen zijn toch de doelpunten en wat dat betreft komen de vele toeschouwers dit jaar bij het AdB team behoorlijk aan hun trekken. Helaas valt de weegschaal voor ons niet altijd de goede kant op maar en dat is natuurlijk jammer. Het sterkste en op zijn best zijn we als we het achter goed dicht kunnen houden en dan uit snelle counters scoren. Maar dat dichthouden, lees plaats houden, resoluut ingrijpen, het meedogenloos zijn dat zit er nog niet helemaal in maar daar wordt op getraind. Hetgeen ook geldt voor het op buitenspel spelen want ook dat is niet zomaar even in te voeren. Weer dus een monsteruitslag voor het AdB team, hoe had het gelopen als we na 10 minuten op 3 – 0 hadden gestaan, want helaas werden de mooiste kansen, veelal op aangeven van Eli , niet verzilverd. Ook hier mogen we meedogenlozer in zijn. Een voetbalwet zegt dan, heb ik me laten vertellen, dat als jij het niet doet dan.... Inderdaad want na 20 min. stonden we met 0 – 3 achter.

Voor de rust kwamen er nog 2 bij, even rekenen en je weet de ruststand. Het had ook gewoon 5 – 5 kunnen zijn maar dat meedogenloze van onze kant was er nog niet. Niet zo gek dat er in de rust toch nog wel een beetje hoop was, uiteraard een paar wissels toegepast en al gauw had de "anschluss" treffer gescoord kunnen worden maar ja, toch weer helaas. Kansen moest je Fortunezen niet geven want die wisten er wel raad mee en het klinkt misschien gek maar toch wel een beetje tegen de veldverhouding in scoorden zij toch weer. Met een klein beetje hulp van de tegenstander was daar dan toch ons doelpunt en nog en nog een, de AdB'ers roken bloed en dat is fout, heel fout, want te veel aanvallen betekent minder verdedigen en dat werd dan ook lelijk afgestraft want na de kopbal van Ramon op de lat ( die was ingevallen en er toch weer 3 in het netje legde), werd onze neus op de harde feiten gedrukt.

We hadden het prestige duel om de betere middenmoot positie verloren en dat is jammer. In de kleedkamer echter was er buiten de gebruikelijke biertas, nu ook een bijna volle maaltijd aanwezig in de vorm van hete worst, kaasstengels, minder hete worst en kaas.

Bij deze wil de coach nogmaals een ieder bedanken voor het cadeau dat hij voor alweer zijn zoveelste verjaardag mocht ontvangen, volgende week uit naar SVIJ 2 uit IJmuiden en dan gaan we uiteraard weer aan ons doelsaldo werken!!

J.v.d.B.