Woensdag 7 januari heeft de D1 het jaar 2015 afgetrapt in een oefenduel bij SVW '27 tegen de D1. Nadat de D1 van Reiger Boys de winterstop in was gegaan als 'Herbstmeister' moet er ook de tweede helft van het seizoen 2014/2015 gepresteerd worden. En hoe kan je nou beter in vorm komen dan oefenen tegen SVW '27.

Het was duidelijk weer even inkomen voor beide partijen. Het tempo lag erg laag en beide partijen creëerden weinig kansen. Inzet van Reiger Boys was om SVW '27 'hoog' onder druk te zetten. Hier voetbalde SVW '27 zich de eerste paar keren heel goed onderuit helaas voor SVW '27 strandde hun pogingen om aan te vallen vaak al rond de middenlijn. Reiger Boys creëerde ook weinig maar was wel vaker actief op de helft van SVW '27 wat resulteerde in een paar schotpogingen en corners maar helaas nog niet meer dan dat.

Reiger Boys werd tweemaal gevaarlijk uit een corner en SVW '27 een keer uit een snelle counter. Langzamerhand kwam SVW '27 moeilijker onder de druk vandaan wat kansen bood voor Reiger Boys. Reiger Boys middenvelder Jermaine zorgde eindelijk voor wat opleving door na een mooie individuele actie op randje zestien uit te halen. De keeper van SVW '27 redde op dit schot maar was kansloos voor de rebound van spits Timo die uitstekend was doorgelopen, 0-1 Reiger Boys. Kort hierna volgde de rust.

Het begin van de tweede helft speelde zich af op de helft van SVW '27 die gedwongen werden tot verdedigen. Reiger Boys kon echter weinig kansen creëren doordat SVW '27 goed verdedigde. De rollen draaide om waarbij SVW '27 ditmaal Reiger Boys terug drukte op eigen helft. Juist wanneer de gelijkmaker voor de hand lag sloeg Reiger Boys toe. Na een moeizame aanval kwam de bal op rechts terecht bij buitenspeler Chris. De voorzet vloog over de spits heen maar Burak stond prima opgesteld bij de tweede paal. Zonder een moment te twijfelen haalde Burak met de wreef uit, 0-2.

In de laatste fase van de wedstrijd was het van beide partijen erg slordig, op inzet won SVW '27 veel duels maar weer sloeg Reiger Boys toe. Burak pikte de bal op na een afgeslagen corner van SVW '27. Hij zocht direct de diepte door spits Timo in te spelen. Timo zocht het een tegen een duel op totdat rechts Chris de aansluiting had gevonden. Timo gaf de bal mee aan Chris die versnelde richting het doel van SVW '27. Ondertussen was Burak op links opgestoomd, een prima pass voor het doel langs van Chris stelde Burak in staat om zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te maken, 0-3. Binnen 10 seconden van het eigen doel scoren bij de tegenstander, een counter om trots op te zijn! Na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Nog een speciaal bedankje van de D1 aan keeper Tim. Tim is normaal keeper bij de D4 maar moest invallen en dat heeft hij top gedaan, bedankt!

Het was weer even inkomen maar met vlagen werd er getoond dat die vorm er bij iedereen eigenlijk nog is.