De wind woei alles weg. Cornervlaggen bogen diep, doelen schoven over de trainingsvelden en auto's begonnen spontaan voort te bewegen over de parkeerplaats. De wind wakkerde aan tot windkracht 9 en onder die omstandigheden moesten de meiden van MB1 de klus klaren tegen JVC uit Julianadorp. Alle andere wedstrijden op De Wending waren afgelast, maar deze moest doorgang vinden, want de wedstrijd was al twee keer eerder niet doorgegaan. Helaas woei de wind ook de wedstrijd weg. Waar beide ploegen natuurlijk in gelijke mate last hadden van de storm, betekende het ook dat geen van beide ploegen aan normaal voetbal toe kon komen. Met de wind mee werd de bal regelmatig van keepster naar keepster geschoten, tegen de wind in krulde de bal als een boomerang weer terug naar de plek vanwaar de bal gespeeld werd.

Eigenlijk was dit een wedstrijd van de doelverdedigsters, die beiden uitblonken en een aantal fantastische reddingen verrichtten. Onder moeilijke omstandigheden, want niet alleen waaide het heel erg hard, maar, zeker in de eerste helft, ging de regen ook horizontaal over het veld en belemmerde daardoor het zicht van beide keepsters. Over de hele wedstrijd gezien heeft de keepster van JVC het drukker gehad dan Laura en dit geeft ook meteen aan dat Reiger Boys gedurende grote delen van de wedstrijd een overwicht had op JVC.

In de verdediging ontbrak Noelle door verdrietige familieomstandigheden, die vanzelfsprekend oneindig veel belangrijker zijn dan welke voetbalwedstrijd dan ook. Jill, een linie teruggetrokken, Tessa, Jitske, Valerie en Aniek zetten een zeer solide verdediging neer en hielden de snelle JVC aanvalsters goed in de tang. In de hele eerste helft was er welgeteld één echte kans voor JVC. Reiger Boys had daarentegen, geholpen door het windje in de rug, zeker 5 a 6 goede kansen om de score te openen. De harde wind, samen met het natte kunstgras, maakte het combineren vaak erg lastig, waardoor de eindpass van een aanval vaak net niet op de juiste plek terecht kwam. En dan was er altijd nog de uitstekende keepster van JVC. Halverwege de eerste helft moest ook zij zich gewonnen geven, toen Anika een uittrap opving en zelf op avontuur ging. Door goed door te zetten en met een beetje mazzel, kwam zij vrij voor de goal en hoefde de bal slechts in te tikken voor de 1-0. Ook de andere middenveldsters, Judith, Manon en Fiore kregen in de loop van de wedstrijd kansen, maar slaagden er niet in om die te verzilveren, ook omdat de wind vaak een verrassend effect aan de bal mee gaf.

In de tweede helft moest Reiger Boys tegen de wind in spelen. De wedstrijd ging nu veel meer op en neer en er kwamen (soms grote) kansen voor beide partijen. Maar beide doelverdedigsters speelden een uitstekende wedstrijd en pareerden alle kansen met soms geweldige reddingen. Een ziedend afstandsschot van Britt spatte uiteen op de vuisten van de keepster. Omdat het spel zich nu meer op beide helften afspeelde, ontstond er ook ruimte voor snelle uitbraken. Vijf minuten voor het einde passeerde Merel twee JVC speelsters aan de linkerzijde en gaf de bal voor op Maartje. Zij haalde uit en zette met een droge knal in de verre hoek de wedstrijd op slot: 2-0. Slechts twee minuten later scoorde JVC uit een corner die pardoes de goal in zwierde. JVC rook kansen op een gelijkspel, maar de mooiste kans was voor Kelly die haar schot vanaf de rand van het strafschopgebied ternauwernood gevangen zag worden door de JVC keepster. Een lastige wedstrijd, door de erg harde wind en door de tegenstander, maar verdiend door Reiger Boys gewonnen.