Eindelijk de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. De wedstrijden tegen De Meern en tegen Medemblik waren beide afgelast ivm de slechte weersomstandigheden, dus iedereen was blij dat deze wedstrijd tegen Sporting '70 uit Utrecht wel door kon gaan. Zonder Fiore (verplichtingen vanuit school) en Judith (geblesseerd langs de kant), maar met Fay uit de MC1 als versterking. Toen zij in het veld stond merkte zij meteen dat de handelingssnelheid in een MB team wat hoger ligt dan bij de MC1, want even dreigde zij te worden weggetikt. Maar zij schudde met het hoofd, zette vastberaden de schouders eronder en bekroonde haar sterke optreden met een fraai schot op doel en een uitstekende assist bij de derde goal.

De eerste paar minuten kreeg Reiger Boys de bal niet goed van de eigen helft weg. Er werd slordig gespeeld en de snelle, balvaardige aanvalsters van Sporting '70 reageerden attent. Laura moest in die eerste minuten al meteen aan de bak. Vanaf de tribune leek het alsof nog niet alle speelsters wakker waren. Dit ontlokte een deskundige toeschouwster dan ook de uitroep: "We zijn begonnen, hoor!"

Marieke en Robert bleven echter, staand naast het veld, uiterst rustig, want zij wisten dat zolang de meiden zouden blijven combineren, de kansen en daarmee de goals vanzelf zouden komen. Zij hadden gelijk, want hoewel Sporting '70 een aantal goede speelsters heeft met veel techniek, als team is het net iets minder ver dan Reiger Boys.
Na een paar minuten begon het te lopen en liepen de aanvallen steeds soepeler. Een inworp van Aniek bereikte Manon, die tussen twee verdedigster door de bal meegaf aan Jill. Jill speelde naar Kelly op links, die vervolgens de bal in de spits naar Merel gaf. Merel zag haar vlammend schot net geblokkeerd. Een heel fraaie aanval begon links achter met een lange crosspass van Jitske naar Jill. In de rechterhoek dribbelde Jill door de verdediging heen en speelde af naar Maartje, Maartje gaf de bal voor naar de inkomende Valerie die geweldig hard schoot, maar het vizier nog niet helemaal op scherp had staan. Na een afgeslagen aanval van Sporting '70 zette Laura met een verre uittrap een nieuwe aanval op. Voorin bemachtigde Britt de bal en via een tegenstandster werd Manon aangespeeld. Manon passte slim op Maartje. Met een schitterende beweging draaide Maartje van haar directe tegenstandster weg en schoot strak in. Haar schot werd ternauwernood door de keepster tot corner verwerkt.

Tekenend voor deze fase was dat Noelle bijna op het middenveld speelde en er feitelijk een drievrouwsverdediging van Aniek, Jitske en Valerie stond. Omdat de keepster van Sporting '70 moeite had om de bal tegen de wind in ver uit te trappen, werden de meeste uittrappen door Jill, Anika en Manon opgevangen op het middenveld. Bliksemsnel schakelden zij dan over op de aanval. Toen Tessa er in kwam, werd de druk naar voren toe alleen maar groter. Maar de eerste goal viel nog niet, de dames gingen thee drinken bij een 0-0 ruststand.

Na de rust een sterk aandringend Reiger Boys, met een schot in het zijnet van Noelle, een schot net naast van Fay, kansen en kansjes voor Kelly, Britt, Maartje, enz. Halverwege de tweede helft kwam de bal na een ingooi in het strafschopgebied van Sporting '70 terecht. De verdediging kreeg de bal niet goed weg. Manon kon er wel bij. Zij legde de bal breed op de opkomende Noelle die van zeker 30 meter afstand over de keepster heen de 1-0 binnen schoot. Een paar minuten later stond Merel op het middenveld aan de basis van de 2-0 die ze zelf zou maken. Nadat de poging om Maartje voorin te bereiken was mislukt, veroverde Merel de bal opnieuw en schoot zij van zo'n 25 meter onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 2-0. De 3-0 eindstand werd bereikt na een fraai staaltje combinatie voetbal, waarin Merel van achter uit Britt aanspeelde, Britt de bal naar buiten speelde waar Fay kon oprukken. Fay gaf de bal scherp en precies op maat voor, waar Britt de bal simpel kon intikken: 3-0.