Uiterst efficient. Met twee woorden een hele helft beschreven. Drie, misschien vier kansen, en met de rust een 0-2 voorsprong voor Reiger Boys. Aanvankelijk had De Blokkers licht de overhand, met iets meer balbezit en het spel meer op de helft van Reiger Boys. Maar al snel golfde het spel op en neer in deze spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Na 10 minuten spelen bracht Anika vanaf de achterlijn de bal voor en kreeg Merel de bal, in volkomen vrij staande positie, voor haar linkervoet: 0-1. Tien minuten later verraste dezelfde Merel haar directe tegenstandster met een klassieke schaarbeweging, die bij sommige toeschouwers weemoedige herinneringen aan Piet Keizer deed opkomen (Piet Wie ?!?). Bij de voorzet die volgde, raakte de keepster de bal even kwijt, maar Britt helaas ook. Het spel golfde op en neer, zodat ook Laura aan de andere kant met een ‘Glanzparade’ de bal uit haar goal moest houden. Toch lukte het een Blokkers speelster om Laura te verslaan met een fraai uitgevoerde lob, maar toen was Tessa er natuurlijk om de bal ruim voor de lijn weg te halen. Hier was geen doellijntechnolgie voor nodig.

In de 24-ste minuut zette Aniek een mooie aanval over links op. Zij bereikte de naar buiten gekomen Maartje, die de bal naar Kelly in het midden speelde en zelf door liep. Kelly gaf de bal precies op het goede moment, waardoor Maartje ongehinderd kon oplopen en van korte afstand de 0-2 op het score bord zette. De Blokkers zette nog eens extra aan. Jill, en later Noelle, vochten rechtsachter menig robbertje uit met hun snelle tegenstandster. Op een ander moment moest Laura, na een te slappe terugspeelbal, tot buiten het strafschop gebied komen om de bal voor de voeten van de aanstormende Blokkers-spits weg te maaien. Toen die spits bij de volgende aanval was doorgebroken, werd zij door Jitske achterhaald en onschadelijk gemaakt. Bij een aanval van Reiger Boys liep Britt een aanvankelijk ernstig uitziende blessure op. Krimpend van de pijn lag zij op de grond. Maar toen Marieke langs was gekomen met het wonderwater, kon zij gelukkig weer verder spelen. In de laatste paar minuten voor de rust waren er kansen over en weer. Na een corner van Merel kreeg de keepster de bal niet onder controle en kwam de bal voor de voeten van Manon. Zij stond echter met de rug naar de goal, midden tussen de Blokkers speelsters. Desondanks slaagde zij erin om Anika te bereiken, die net wat ruimte tekort kwam om aan te kunnen leggen voor een goed schot. Een minuut later trok Manon de bal voor van de achterlijn en kwam Merel centimeters tekort voor haar tweede goal. Op slag van rust kreeg Reiger Boys de bal niet goed weg. Een half geraakte bal viel voor de voeten van een Blokkers aanvalster, die niet aarzelde en een vlammend schot afvuurde, precies op de kruising.

In de tweede helft ging Reiger Boys onverdroten door. Een aanval over rechts van Judith en Britt leverde een corner op, die Manon in één keer liet indraaien en die op de lijn uit de goal werd gekopt. Bij de volgende corner gebeurde precies hetzelfde. De bal draaide naar de eerste paal, maar Fiore kon er net niet bij, zodat de Blokkers verdedigster de bal kon wegkoppen. Na 10 minuten speelde Fiore vanaf het middenveld in één keer Britt in de spits aan. Britt plaatste op de vrij staande Judith. De keepster van De Blokkers kon, gelijk de grote Casillas, de inzet van Judith ternauwernood met de grote teen pareren. Een corner van Maartje viel, tot ieders verbazing, zomaar voor de goal, waar een evenzeer verraste Jill er net het hoofd niet tegen kon zetten. En wanneer De Blokkers ten aanval trok, waren daar altijd Tessa, Noelle of Jitske paraat om de schade te beperken, zoals bij een corner van De Blokkers, toen Jitske de bal ruim voor de doellijn weg haalde. Zeven minuten voor het einde, was de concentratie even wat minder. De bal kwam bij de aanvoerster van De Blokkers terecht, die even uit het oog was verloren en slim naar voren geslopen. Zij haalde vanaf 16 meter uit en scoorde beheerst in de hoek 1-2. Dat gaf De Blokkers moed en zij zetten nog een tandje bij. Pal voor tijd ging de aanvoerster alleen op Laura af. Met een uiterste krachtsinspanning slaagde Valerie erin het gevaar te keren en de eindstand op 1-2 winst te houden. Na afloop prees coach Robert de teamprestatie en zei dat hij genoten had van de inzet van alle speelsters.