Voetbal kijken is erg subjectief. De aanhang van De Meern vond dat dat de ploeg meer verdiend had, de aanhang van Reiger Boys vond dat hun ploeg meer verdiend had. En de objectieve toeschouwer zal waarschijnlijk zeggen dat beide ploegen een stuk beter kunnen voetballen dan ze nu lieten zien en dat het gelijkspel daarom alleen al een goede uitslag was. Meteen na de aftrap trokken beide ploegen ten aanval, met een wat sterker Reiger Boys dat meer mogelijkheden creerde. Al na drie minuten stond Judith vrij voor de keepster na een voorzet van Maartje, maar de keepster was net eerder bij de bal. Echter, de goal viel na een kwartier spelen aan de andere kant, toen na wat klungelig verdedigen, De Meern, enigszins geholpen door de wind, fraai scoorde: 0-1.

Binnen een minuut stond het weer gelijk, toen Maartje meteen na de aftrap de bal vanaf links voor gaf. Met een uiterste krachtsinspanning kon Merel, tussen twee verdedigsters en de keepster in, de bal intikken: 1-1. Drie minuten later dwong Manon een corner af, die Fiore net niet in kon koppen. Jitske, bij corners aan voren komend, kreeg de bal nog wel, maar kon in de melee van spelers weinig uitrichten.De aanvallen, Valerie over rechts, Maartje over links, Fiore met een vlammende uithaal, Tessa met een schot net naast, volgden elkaar in hoog tempo op en in deze fase was Reiger Boys duidelijk sterker. De goal viel echter weer aan de andere kant, toen de scheidsrechter in een overtreding op Aniek voordeel voor Reiger Boys zag en dus niet floot, waardoor de spits van De Meern vrij kon inschieten. Reiger Boys trok wederom ten aanval. Een voorzet van Merel werd door Britt in de vlucht geraakt, maar helaas net niet goed genoeg. In de slotminuut van de eerste helft voorkwam Laura een derde tegengoal door zeer sterk optreden tegen de krachtige en gevaarlijk spits van De Meern. En zo gingen de dames met een 1-2 ruststand thee drinken, want het was erg koud en dan is er bij Reiger Boys warme thee in de rust.

Na de pauze ging Reiger Boys natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. Aanvallen door Anika en Kelly, een schot van Manon, Britt die vocht voor wat ze waard was, Jitske en Fiore die al koppend de gelijkmaker probeerden te forceren, Maartje met al haar technisch raffinement. Natuurlijk kreeg ook De Meern kansen, maar dan stonden daar Noelle en Jill om de aanvalsters onschadelijk te maken. Er werd heel hard gewerkt, maar er werd niet altijd heel nauwkeurig gewerkt. En toen de gelijkmaker uitbleef, kwam er veel onrust in het spel en nam de nauwkeurigheid alleen maar verder af. Enige minuten voor het einde mocht Reiger Boys een wel heel makkelijk toegekende penalty nemen, wegens hands in het strafschopgebied. Daar kon de verdedigster van De Meern weinig tegen doen, want ze hield haar arm tegen het lichaam. Wellicht was dit ter compensatie van de eerdere beslissing om door te laten spelen na de genoemde overtreding tegen Aniek. Zomaar een gedachte van uw correspondent, we zullen het nooit zeker weten. Wat we wel zeker weten is dat Maartje vanaf 11 meter de 2-2 scoorde. Dat was ook meteen de eindstand, want ondanks dat Reiger Boys nog verder aandrong, miste de ploeg vandaag dat laatste beetje finesse om de winnende treffer te kunnen scoren. De objectieve toeschouwer zag dat het goed was.