RB dames 1 zaal 13 maart 2015Vrijdagavond 13 maart speelden de zaalvoetbalvrouwen van koploper Drachtster Boys in Heerhugowaard tegen promovendus Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Reiger Boys, dat op de 7e plaats staat, liet zien een aanwinst te zijn voor de eredivisie. Het speelde goed voetbal en heeft de zaken organisatorisch prima voor elkaar. Drachtster Boys begon goed aan de wedstrijd. In de 4e minuut was het al raak. Vanuit een intrap werd de bal hard in het dak van het doel geschoten door Anita Vellema op aangeven van Jessie Prijs, 0-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Jessie Prijs schoot de bal vanuit een een-twee met Lotte Donath goed binnen: 0-2. Reiger Boys kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd. Balverlies en matig omschakelen aan Drachtster Boys-kant zorgden ervoor dat Rona Mosterd kon opkomen en de aansluitingstreffer kon scoren, 1-2. Even later leidden opnieuw balverlies en te laat omschakelen van Drachtster Boys een tegentreffer in. Ditmaal strafte Paola Smidt het af (2-2). Drachtster Boys kwam meer onder druk te staan. Vlak voor rust miste Demi Wüstenhoff in eerste instantie een penalty, maar in de rebound wist ze Bosma wel te passeren: 3-2. Een minuut later was het alweer gelijk. Jessie Prijs draaide goed bij haar tegenstander weg en scoorde beheerst 3-3. In de laatste minuut van de eerste helft was het toch Reiger Boys dat op voorsprong kwam. Demi Wüstenhoff kreeg te veel ruimte van de Drachtster verdediging en scoorde met een hard en zuiver schot 4-3.

Vrij spoedig na de pauze scoorde Esther van Toledo 4-4. Marieke van Toledo mikte even later op de buitenkant van de paal, nadat zus Esther de bal goed afgaf. In de 8e minuut na rust werd het via Jessie Prijs en de doorgelopen Sylvia van der Geest zelfs 4-5. Balverlies van Drachtster Boys zorgde er ook in de tweede helft voor dat Reiger Boys gevaarlijk kon worden en dat Demi Wüstenhoff haar derde van de avond kon maken. Halverwege de tweede helft zetten Brenda Eefting en Jessie Prijs goed druk op de verdediging van Reiger Boys. Dit resulteerde in balbezit voor Prijs die de bal onzelfzuchtig afgaf aan Eefting die er 4-6 van maakte. Dat een marge van twee doelpunten geen garantie voor de overwinning was, bleek ook nu weer. Twee minuten later maakte Rona Mosterd de aansluitingstreffer: 5-6. Met nog 5.10 minuten op de klok greep trainer Jordy van Eekelen naar een time-out voor een laatste offensief. Dit mocht niet meer baten. Rona Mosterd werd nog enkele keren gevaarlijk, maar de tijd bleek te kort voor de gelijkmaker.

Door deze overwinning blijft Drachtster Boys, dat al geplaatst was voor de play-offs, koploper in de eredivisie. Op vrijdag 20 maart speelt Reiger Boys zijn laatste thuiswedstrijd tegen Zuidoost United.

Selectie Reiger Boys: Jesca Willemsen, Mandy Oud, Chantal Hendriksen, Larissa Smit, Paola Smidt, Demi Wüstenhoff, Jaimy Visser, Monique van der Rijst, Rona Mosterd, Lotte Bijl.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Sanne Bijlstra.