Een dik verdiende en zeer terechte 2-0 overwinning tegen De Blokkers, na twee weken geleden ook al in Blokker te hebben gewonnen. De Blokkers afgetroefd op hun eigen wapens: kracht, fitheid en inzet. En stak er iemand van Reiger Boys boven uit? Ja zeker, wel een stuk of 14. Oftewel: een prachtige teamprestatie. Of was deze winst een verjaardagscadeau van het hele team voor de jarige Laura? In de eerste helft hoefde zij slechts twee keer werkelijk aan de bak, zo goed had de verdediging voor haar de zaken onder controle. Aniek was vandaag elders en Judith zat geblesseerd in de dugout. Robert en Marieke waren met enige tactische vondsten gekomen. Met Jill als rechtsback, Noelle als linksback en Tessa samen met Jitske in het midden, stond er een toch wat verrassende, maar gedegen verdediging. Op het middenveld steunden Manon, Anika, Merel en Fiore waar nodig de verdediging, maar functioneerden vooral als extra aanvalsters. Heel verrassend was het opstellen van Valerie als rechtsbuiten, naast Maartje, Britt en Kelly in de aanval. In de laatste tien minuten kwam Fay het team als snelle rechtsbuiten versterken, nadat zij al een hele wedstrijd in de MC1 vanochtend, in de benen had. Het geeft eens te meer aan hoe goed de speelsters in staat zijn om op meerdere posities te spelen.

Na slechts 5 minuten spelen was er de eerste grote kans voor Maartje, waarbij de bal rakelings langs ging. Even later moest Laura gestrekt naar de hoek en hield zo de stand op 0-0. Na een kwartier spelen speelde Manon met een steekpass Maartje vrij op links. Maartje gaf de bal cross naar Britt. Die schoot loeihard op de vuisten van de keepster, waarna de zeer attent reagerende Maartje de bal voor het intikken had: 1-0. Een halve minuut later blokte Jitske een hard schot op goal van De Blokkers. Een aanval via Valerie en de doorgelopen Anika kon net niet door Britt bekroond worden. De Blokkers probeerde in de eerste helft gebruik te maken van de stevige wind in de rug, maar leek er zelf meer last dan voordeel van te hebben. De 2-0 kwam na een half uur spelen. Met goed doorzetten, veroverde Manon de bal op het middenveld. Zij passte de bal op Maartje. Die zag dat Fiore aan kwam stormen en gaf de bal af aan Fiore. Met een droog schot tekende Fiore de 2-0 aan. Op slag van rust had Valerie nog een levensgrote kans, maar in het stevige ingrijpen van de Blokkers verdediging zag de scheidsrechter geen overtreding.

Na de rust was Reiger Boys wederom de betere partij. In een scrimmage voor de goal tikte Anika de bal net naast. Een schot van Fiore ging rakelings naast, een vlammend schot van Jill werd door de Blokkers keepster tot corner verwerkt. Diezelfde Jill stelde even later op superieure wijze als laatste vrouw orde op zaken tegenover twee of drie Blokkers aanvalsters. Een oprukkende Tessa zette goed door en kon slechts met een overtreding worden afgestopt. De resulterende vrij trap van Maartje vloog op slechts centimeters boven de lat langs. Fay kreeg vrijwel meteen na haar invallen als snelle rechtsvoor enkele kansen. En de ene keer dat Laura echt moest ingrijpen, deed ze dat bekwaam en griste de bal voor de voeten van de Blokkers aanvalster weg. Meerdere goede aanvallen van Reiger Boys werden op het laatste moment gestopt door de altijd goed opgestelde nummer 3 van De Blokkers, zodat de ruststand ook de eindstand werd. Een zeer terechte en verdiende 2-0 voor Reiger Boys.