Vriendenavond 1Met zo rond de honderd mensen was de Reiger Boys-kantine op donderdagavond 19 maart flink gevuld. Naast de genodigden (de Sponsors en de Vrienden van Reiger Boys) gaven ook veel andere leden van de club acte de présence, waaronder de voltallige herenselectie. Vol verwachting was men naar de Lotte Beesedijk gekomen om te luisteren naar de voetbalcommentatoren Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter. En aan die verwachtingen werd voor de volle honderd procent voldaan.

Beide Jeroenen, net terug uit respectievelijk Barcelona en Dortmund, hadden zich voortreffelijk voorbereid om de aanwezigen te laten zien en ervaren hoe het werk van een (televisie)voetbalcommentator eruitziet. Aan de hand van veel leuke (bewegende) beelden en praktijkvoorbeelden wisten de twee hun gehoor gedurende anderhalf uur te boeien. Wat zij vertelden en lieten zien varieerde van gesproken commentaar bij hoogtepunten in de sport, maar ook van bloopers, slecht verzorgde onderkomens in het buitenland, het maken van samenvattingen onder hoge tijdsdruk en zelfs van de meest vreemde reacties via de social media op hun wedstrijdcommentaar.

Vriendenavond 2De sprekers maakten het geheel extra aantrekkelijk door de zaal bij hun verhaal te betrekken en ruimschoots de gelegenheid te geven om vragen te stellen. Zo wisten zij in de hun toegemeten tijd tot 21.00 uur (dan begon de wedstrijd Ajax-Dnjepropretovsk!) op amusante wijze te tonen hoe het toegaat in de wereld van het professionele voetbal en ook in andere sporten (o.a. zwemmen en rugby) en dat er voor het werk van een commentator meer komt kijken dan nogal eens gedacht wordt.

Vriendenavond Jeroen Elshoff en Jeroen GrueterAan het eind van hun optreden gingen de beide Jeroenen nog even op de foto met twee jeugdleden, die de avond mochten bijwonen vanwege hun droom om ook sportcommentator te worden.

Al met al een zeer geslaagde avond!