McDonald Alkmaar HHW logo klOp zaterdag 28 maart doet McDonald’s Heerhugowaard mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. Op deze dag zetten bedrijven, gemeenten en vrijwilligers zich in om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. McDonald’s Heerhugowaard organiseert een speciale opruimactie met zoveel mogelijk buurtbewoners, om aandacht te vragen voor het beperken van zwerfafval.

“Wij zien het bestrijden van zwerfafval als een verantwoordelijkheid van onze restaurants en onze gasten,” zegt Debbie de Wagenaar, directielid McDonald’s Nederland. “We balen ontzettend als we zwerfafval in het straatbeeld terugzien. Daarom werken wij al jaren nauw samen met NederlandSchoon en gemeenten om zwerfafval te beperken en houden onze medewerkers dagelijks bij ieder McDonald’s restaurant de omgeving ver buiten het restaurantterrein schoon. Op 28 maart zetten we een stap extra door lokaal zichtbare opruimacties te organiseren. Samen met buurtbewoners gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!”

McDonald’s Heerhugowaard ruimt tijdens de Landelijke Opschoondag op 28 maart tussen 13.00 en 15.00 uur met een team van medewerkers tot ver buiten het restaurantterrein de lokale omgeving op. Samen met 20 pupillen van voetbalvereniging Reiger Boys zullen zij het industrieterrein Beveland in Heerhugowaard opruimen. Gasten en omwonenden zijn dan ook van harte welkom om zich aan te sluiten bij deze actie, door zich op 28 maart om 13:00 uur te verzamelen bij het restaurant.

Datum en tijdstip opruimactie:
Zaterdag 28 maart, 13:00 – 15:00 uur

Adres:
McDonald’s restaurant Heerhugowaard
J. Duikerweg 21, 1703 DH Heerhugowaard

McDonald’s initiatieven om zwerfafval te beperken
McDonald’s ziet zwerfafval als een gedeelde verantwoordelijkheid met haar gasten. Om de omgeving van McDonald’s Heerhugowaard schoon te houden, plaatst McDonald’s afvalbakken op strategische plekken. Op deze manier is er altijd een afvalbak te vinden op het terrein. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, óók afval dat niet van McDonald’s afkomstig is. Dit doen zij tot een afstand van minimaal 25 meter buiten het terrein van het restaurant. Voor meer informatie, kijk op mcdonalds.nl/meerweten.

Over McDonald’s Nederland
In Nederland heeft McDonald’s 241 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.