RB2 zaal kampioenHet tweede vrouwenteam van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau werd op woensdag 1 april (geen grap) voor het vijfde jaar achter elkaar kampioen in de hoofdklasse. De eerste twee kampioenschapen waren onder de naam APGS, uitkomend toen in hoofdklasse 2. De laatste 3 kampioenschapen in hoofdklasse 1. Tevens was dit ook voor de derde keer dat het kampioenschap in Den Helder tegen directe concurrent Zeemacht behaald moest worden.

In januari had Reiger Boys al 5 verliespunten meer dan Zeemacht (had nog geen wedstrijd verloren). In de regionale kranten en op internet kwamen de artikelen over “Zeemacht, wie kan hun nog stoppen”. De wedstrijden tegen Reiger Boys moesten nog gespeeld worden. Dit was natuurlijk een oppepper voor de vrouwen om vanaf dat moment weer alles te gaan winnen. De eerste wedstrijd tegen Zeemacht was in januari. In Alkmaar werden de Nieuwediepers met een 6-5 nederlaag weer terug gestuurd naar Den Helder.

Op 1 april stond de wedstrijd in Den Helder op het programma en bij een gelijk spel zouden de vrouwen het kampioenschap definitief binnen hebben. De eerste helft werd het spel gemaakt door Zeemacht,maar tot echte kansen kwam het niet. Ook Reiger Boys creëerde weinig en zo bereikten beide teams een 0-0 ruststand. In de tweede helft kwam Zeemacht onverwachts tot scoren. Daarna liet Zeemacht zich gelijk terug zakken en door goed storend werk maakte Rona Mosterd vrij snel de 1-1. De 1-2 kwam voort uit een zeer mooie aanval van Christa Schelvis, die de bal panklaar legde voor Inge Woldhuis. De keepster raakte de bal nog wel maar kon een doelpunt niet voorkomen. Uit een ingestudeerde corner ontstond de 1-3, waarbij Zeemacht onder druk de bal in het eigen doel schoot op aangeven van Rona Mosterd. Bij het laatste doelpunt zette Pattry Blok de opkomende Rona Mosterd vrij voor de keepster; de bal werdverwoestend achter de keepster 1-4 geschoten. Het was een mooie en verdiende overwinning van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrouwen 2.

De aankomende weken komen er voor het huidige team nog een paar belangrijke wedstrijden. De meiden staan ook nog in de kwartfinale van de districtsbeker West 1 en met de kampioen van hoofdklasse 2 zal er nog gestreden moeten worden voor het algehele districtskampioenschap. Doordat ons huidige vrouwen 1 al in de eredivisie uitkomt zal van het huidige Vrouwen 2 het grootste gedeelte volgend seizoen wederom in de hoofdklasse uitkomen.

Om meer kampioenschapen binnen te halen is Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau altijd op zoek naar nieuwe talenten voor onze teams. Volgend seizoen zullen er meer meisje/vrouwenteams van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau in diverse competities deelnemen. Ben jij een talent of wil jij volgend seizoen zaalvoetballen bij Reiger Boys, stuur dan een mail naar zaalvoetbal@reigerboys.nl

Indien jouw mail vóór 20 april binnen is kan je nog uitgenodigd worden voor onze laatste talententraining op zondag 26 april 2015.