Zondagochtend half 12. Een aantal ronkende auto staan op de parkeerplaats van politiebureau Heerhugowaard. Een aantal jongens hangen wat rond en trappen wat tegen een bal. Een paar dagen van te voren werden al driftig berichten heen en weer gezonden via de groeps-Whatsapp. We zouden en moesten niet te laat aankomen en het tijdstip van vertrekken ging al vrij rap van 12 uur naar half 12. Gelukkig hadden we geen oponthoud op de A9 en waren we al dik een uur voor de eerste wedstrijd van 13:20 gearriveerd bij de sporthallen van Amsterdam Zuid.

De eerste wedstrijd. Dijkhuis uit Medemblik. Een onbekende tegenstander voor de meesten. De eerste minuten is al snel duidelijk wie die meest aanvallende partij is… onze jongens. Het speloverwicht resulteert gelijk in een goal voor ons. Geduldig loert op Dijkhuis op een kans. Een snelle uitbraak van Dijkhuis met een geslepen een-tweetje resulteert in 1-1. De laatste minuten van de 15 naderen al rap. Gelukkig weet Hein net op de valreep 2-1 te scoren.

De tweede wedstrijd. BZV uit Blokker. Deze tegenstander is beduidend anders ingesteld dan Dijkhuis en gaat duidelijk voor de winst. Dit resulteert in snelle omschakelingen en kansen zijn er over en weer. Veelal buiten het zicht van de scheidsrechter worden er zelfs venijnige duels uitgevochten. Dit keer kan onze doelman Sergio zich van beste kant laten zien en baart met een paar mooie reddingen aardig wat opzien bij zowel spelers als publiek. Dit keer scoren de felle spitsen van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau niet maar soleert Stephan naar de keeper en met een sneaky passeerbeweging rolt de bal in de verre hoek. 1-0 en daar blijft het ook bij.

Twee gewonnen partijen in een poule van 4 betekent gelijk door naar de halve finales. Stadsgenoot KSV had 1 gelijk en 1 gewonnen. Verliezen was dus geen optie voor KSV dus moest er gelijk gespeeld of gewonnen worden door KSV. Er waren ook wat kruisverbanden aanwezig in de teams van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau en KSV. Klasgenoten, teamgenoten bij veldvoetbal, vrienden… Fluitsignaal klinkt. Na een paar minuten staat KSV al voor. Driftig zoeken de spelers van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau naar de aansluitingstreffer maar die blijft uit door uitstekend keeperswerk van KSV-goalie Dante. Dit keer drukte het lichte veldoverwicht van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau zich niet uit in een goal en weten de jongens van KSV nog een tweede bal achter Sergio te prikken. De vreugde was er alom. Reigerboys/Treffer Uitzendbureau en KSV beide door naar de halve finale.

Halve finale tegen Veerhuis. Persoonlijk vond ik dit de mooiste wedstrijd van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau dit toornooi. Met fel en gedurfd spel werd het sterker geachte Veerhuis in de verdediging gedrukt. 1-0 voor… 2-0 voor. Daarna begon Veerhuis het heft in eigen hand te nemen. Felle duels werden uitgevochten. Op een bepaald moment vond 1 van de scheidsrechters het wel welletjes en na een handgemeeen werden zowel een speler van Veerhuis als Reigerboys/Treffer Uitzendbureau 2 minuten uit het veld gestuurd. Veerhuis bleef aandringen en dat resulteerde in een aantal aardige kansen voor Veerhuis en werd het terecht 2-1. In de laatste minuten ging zelfs de keeper van Veerhuis naar voren. Dat had hij beter niet kunnen doen want Roy tikje van achter de middellijn met een lobje over de keeper de 3-1 tergend langzaam tegen de touwen. Op de achtergrond zagen we op een gelijk tijdstip spelende KSV winnen met penalty’s na een gelijkspelletje. Ik weet niet zeker maar ik dacht dat het Dijkhuis C1 was die met penalties onderuit ging tegen KSV.

De Finale. We komen al weer KSV tegen. Dit keer willen we wel voor 100% de winst pakken. Onderling wordt besloten in het begin om de sterkste spelers in het veld te plaatsen. Normaal wisselen we de hele wedstrijd door ongeacht de sterkte van ieder speler. We wilden echter dolgraag later in het jaar tegen kampioenen van andere provincies spelen dus werd het beproefde concept van wisselen in de ijskast gezet. Was het verstandig. We zullen het nooit weten. Al vrij rap werden we op 1-0 achterstand gezet via een vrije trap van KSV. Was deze overtreding met als resultaat de vrij trap terecht? Vele vonden van niet want de bal werd hard tegen een arm van een speler van Reigerboys/Treffer Uitzendbureau aangeschoten. Er werd behoorlijk veel druk uitgeoefend op het doel van KSV. Ook hier werd door KSV de bal met een arm beroerd maar hier was wel duidelijk dat dit gebeurde om een doelkans te keren. Helaas niet gezien door beide scheidsrechters. Door pressievoetbal geef je de tegenstander ruimte voor een countergoal. En die kwam er ook. Een listig een-tweetje van KSV: 2-0. De laatste minuten werd al snel duidelijk dat KSV deze overwinning niet uit handen zou geven. Prachtig om te zien was dat na afloop van de wedstrijd onze jongens KSV van harte feliciteerden met de overwinning. Natuurlijk wilden we winnen maar het zat er voor vandaag net niet in.

Leuke kanttekening: De katachtige keeperreflexen van onze Sergio bleven door een aantal oud-topspelers die aanwezig waren niet onopgemerkt. Voorzichtig weer door een aantal van hen zijn naam gevraagd. Misschien over een paar jaar keeper van het eerste team van Marlene???