IMG 0454Na een wervelende show in de najaarscompetitie : 11 wedstrijden, 33 punten, 103 doelpunten voor en slechts 2 tegen, mochten de mannen Wesley, Ryan, Nick, Colin, Chris, Brian, Jens, Kevin en Jeremy het in de voorjaarscompetitie een klasse hoger laten zien. Op 7 februari begonnen ze aan hun 1e wedstrijd tegen AFC’34 E4. We begonnen een beetje onwennig, maar in de loop van de wedstrijd werd al duidelijk dat de jongens ook op dit nivo makkelijk meekonden. De 1e overwinning was een feit, een mooie 4-1 eindstand.

De volgende wedstrijd was een derby tegen SVW. Normaal gesproken komen dan andere krachten naar boven, maar dat bleek alleen bij onze jongens zo te zijn. SVW werd met 12-0 van de mat geveegd. Twee wedstrijden gespeeld, 2 gewonnen en nu al 16 doelpunten gemaakt en slechts 1 tegen. Hadden ze dan toch nog een klasse hoger gemoeten………Doordat de KNVB slechts 5 teams in de poule had “gepropt”, waren er ook “vrije” weekenden.

De 3e wedstrijd was een maand later bij en tegen Victoria O E2. Een moeizame wedstrijd, tegenstander bleek toch ook net zo sterk. Toch konden onze jongens na afloop met een smile Obdam verlaten, want de 3-2 overwinning was binnen. Na weer een “vrij” weekend, mochten we op 28 maart weer een derby spelen en wel tegen Reiger Boys E11. Zoals eerder gemeld komen er bij derby’s extra krachten naar boven, en ook hier waren de mannen te sterk voor hun tegenstander, 9-0. Halverwege de competitie (4 van de 8 wedstrijden gespeeld) ongeslagen en met een mooi doelpuntenaantal (28 voor en 3 tegen) en op naar de returns. De 1e return was tegen AFC’34, die niet zo gecharmeerd waren van onze jongens. In een stevige maar faire wedstrijd mocht AFC’34 met een 2-1 nederlaag naar huis. Een belangrijke overwinning, want daarmee was er 1 concurrent voor de titel uitgeschakeld. De andere, Victoria O, zouden we pas bij de laatste wedstrijd tegenkomen. Daarvoor stonden nog de derby’s tegen SVW E5 en RB E11 op het programma. Eerst was SVW aan de beurt, bij een overwinning en verlies van punten door Victoria O waren onze jongens kampioen. Beide teams wonnen, waarbij de overwinning op SVW weer een duidelijke was 6-0. Een week later, 25 april, stond onze E11 als tegenstander op het veld. Een echte “kampioenswedstrijd”. Bij gelijkspel of winst was de titel Voorjaarskampioen binnen gehaald. Of de zenuwen de jongens parten speelden, weet ik niet, maar het ging moeizamer dan de vorige keer. Desondanks stond er bij het laatste fluitsignaal een mooie 4-0 op het scorebord.

NAJAARS EN VOORJAARSKAMPIOEN : 2 mooie titels en bekers zijn binnen. Het volgende feest kan beginnen. Afgelopen zaterdag dachten de jongens nog even de laatste wedstrijd tegen Victoria O in winst omzetten, om het seizoen in stijl af te sluiten. Helaas dacht de tegenstander daar anders over, zij hadden de “vorm van hun leven” en onze jongens hadden de “kampioenschampagne” nog niet helemaal goed verwerkt…….1-6. Een klein smetje op een toch gigantisch mooi seizoen. Onder begeleiding van coaches Marco en Ramon en de training van Stefan bleken Jens, Jeremy, Kevin, Ryan, Chris, Colin, Nick, Brian en Wesley dit seizoen ongenaakbaar. Super gedaan, mannen. Op naar het kampioenenbal waar jullie terecht in het zonnetje gezet zullen worden !

Een trotse supporter !