De overeenkomst met de vorige (uit)wedstrijd tegen Medemblik was de wind. Wederom waaide de wind hard. Dwars over het veld en natuurlijk hadden beide ploegen daar in gelijke mate last van, maar de wind zorgde er ook voor dat het voor beide ploegen moeilijk voetballen was. Het grote verschil was dat waar Medemblik normaal altijd een grote inzet toont, er ditmaal een soort matheid over de ploeg lag. Zelfs de (tegen)goals werden gelaten geaccepteerd. En goals vielen er in groten getale, want Reiger Boys was veel sterker. Valerie had dit keer verplichtingen elders en Kelly zat geblesseerd langs de kant, omdat een snotjochie afgelopen donderdag een steen tegen haar enkel had gegooid. Niet te geloven dat zoiets gebeurt.

Al na twee minuten viel de eerste goal. Aniek zette linksachter een aanval op en speelde Britt aan, die terug kaatste op Anika. Anika draaide naar rechts en speelde de bal naar de opkomende Fiore. Met een slimme steekpass bereikte Fiore Britt, die goed haar lichaam tussen bal en tegenstandster zette en door de verdediging heen brak. De keepster aarzelde te lang met uitlopen, waardoor Britt heel beheerst de 1-0 kon scoren. De kansen volgende elkaar in rap tempo op. Noelle schoot vanaf de rand strafschopgebied op goal. Britt kreeg een enorme kans, maar vergat om zich heen te kijken en naar de volkomen vrij staande Judith te spelen. Een schot van Britt werd door de keepster gekeerd. Judith schoot tegen de keepster op en vervolgens net over. Natuurlijk kwam de 2-0 toch. Merel rukte op aan de linkerkant en legde de bal terug op Manon. Haar schot stuiterde twee keer, waardoor de keepster de bal niet onder controle kreeg. Judith was veel sneller dan de verdedigsters van Medemblik en joeg de bal in de touwen: 2-0. De kansen voor Reiger Boys bleven zich opstapelen. De 3-0 viel na 25 minuten spelen, toen Maartje vrijwel vrij voor de goal kwam en met een simple voetbeweging de bal langs de keepster plaatste. Op slag van rust schoot Manon de bal diagonaal en via de binnenkant paal in de goal: 4-0. Laura hoefde in de hele eerste helft slechts één keer echt in actie te komen, zo groot was het overwicht van Reiger Boys.

Dat beeld zette zich voort in de tweede helft. Weliswaar had Medemblik de matheid van zich afgezet en creerde het ook wat kansjes, maar de grote kansen waren aan de andere kant. De goals werden dan ook gemaakt door Reiger Boys. Tessa speelde van achter uit Anika aan. Die legde de bal af aan Manon. Manon speelde naar voren richting Maartje, die, heel goed en onbaatzuchtig, de bal naar de mee opgelopen Britt speelde: 5-0. Het grote overwicht van Reiger Boys blijkt ook wel uit het feit dat de hele laatste linie geregeld ten aanval trok. Jill speelde eigenlijk als links- en rechtsachter, maar was ook te vinden aan de achterlijn van Medemblik. Jitske en Tessa konden geregeld en ongehinderd het middenveld over steken en losten dan gevaarlijke schoten op doel. Fiore bestreek de hele rechterkant en Aniek deed datzelfde op links. De verre uittrappen van Laura bleken een geducht wapen en toen ze echt in actie moest komen bij een vrije trap, stond ze er. De laatste twee goals waren het resultaat van goed uitgespeelde aanvallen. Anika ging met de bal aan de voet naar voren en speelde naar buiten toe naar Merel. Merel legde bal naar het midden waar Manon met een schitterende steekpass Maartje vrij speelde voor de goal: 6-0. De mooiste aanval van de dag leverde ook de laatste goal van de dag op. Achterin (waarbij aangetekend dat ‘achterin’ op de middellijn was) ving Aniek de bal op. In de draai speelde Manon Anika aan.Anika rukte op en gaf de bal aan de voor haar tegenstandster gekomen Judith. Judith gaf de bal perfect op maat mee aan de doorgelopen Anika en die maakte de aanval even perfect af. Met een 7-0 eindstand kwam Medemblik er eigenlijk nog genadig af, want gezien de grote kansen was vandaag een uitslag in de dubbele cijfers mogelijk geweest.