e1Zaterdag 16 mei 2015 zal bij voetbalvereniging Reiger Boys het 6e internationaal jeugd toernooi worden gehouden. Het is de organisatie wederom gelukt om sterke teams naar Reiger Boys toe te halen. Dit jaar zullen er 13 BVO’s gaan meedoen, waaronder ADO Den Haag, Celtic, Tottenham Hotspur en Feyenoord. Daarnaast zal een groot aantal amateurclubs meedoen aan het toernooi. Celtic is een van de vaste gasten in Heerhugowaard. Zowel het spel van de Schotse jongens als het enthousiasme van de meegekomen supporters zijn altijd weer een genot om te zien. Het toernooi heeft inmiddels en goede naam opgebouwd, hetgeen te merken is aan de grote aantallen belangstellenden die naar sportcomplex De Wending komen. De gehele toernooidag vinden toeschouwers op het terrein voldoende gelegenheid om zich te voorzien van diverse hapjes en drankjes en om plaats te nemen op een van de gezellige zitjes. Natuurlijk hopen de organisatoren op fraai weer op die 16de mei.

De jeugdcommissie bij Reiger Boys heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opzetten van de jeugdopleiding, waarvan nu bij de E-pupillen de vruchten worden geplukt. De E1 die nu meedoet aan het toernooi is een goede kanshebber op bovenin te eindigen. Zo heeft de E1 in de competitie al tegen meerdere BVO’s gevoetbald in Hoofdklasse 01. In deze competitie zijn ze onder andere Ajax E1 tegen gekomen waarvan de mannen knap met 0-2 wisten te winnen. Ook NEC, Utrecht, RKAV Volendam en Sporting Almere hebben tegen de geel zwarten gespeeld en twee spelers van het talentvolle team maken vanaf komend seizoen deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Tevens presteerden de talenten uitstekend op enkele grote E-Top toernooien. Op het toernooi van FC Castricum was men verliezend finalist en bij RKAV Volendam werd zelfs de toernooiwinst behaald.

De E1 van Reiger Boys wordt getraind en gecoached door twee goede trainers Willem Peereboom en Thomas Bart. Thomas is tevens trainer bij AZ. Kortom de E1 welke komende zaterdag meedoet aan het International Youth Tournament is een goede kanshebber om hoge ogen te gooien op dit toernooi. Graag tot zaterdag op Sportpark De Wending!