nk MC1Vandaag was het zover om de titel die vorig jaar gewonnen werd te verdedigen, met een mooie tweede plaats in de Hoofdklasse A gingen we naar Heiloo toe. Daar werd het Nederlands kampioenschap MC-Junioren gespeeld en wij waren de titel verdediger, om 09:00 was het tijd om ons als team te melden. Om half tien werden alle teams voorgesteld en klonk het volkslied die door onze meiden uit volle borst werd meegezongen. De eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen Oranje Nassau MC1 waar we duidelijk de betere waren en we snel op 2-0 kwamen, er werd gespeeld als een team en klaar om vandaag ook kampioen te worden.

De tweede wedstrijd gingen we het opnemen tegen SVS die met 1-0 had gewonnen van Heerenveense Boys, dus aan de bak op het grasveld wat netjes gemaaid was en waar we netjes met 1-0 de wedstrijd naar ons hand zetten en ook rustig uitspeelde om de volgende wedstrijd weer te knallen. Dat was de wedstrijd tegen Heerenveense boys MC1, deze wedstrijd kende voor ons verrassingen en gingen gelijk vanaf de aftrap vol in de aanval.

Door deze druk op de tegenstander werden wat foutjes gemaakt door de meiden uit Friesland, met het collectieve goede spel van onze meiden wisten we de wedstrijd met 3-0 te winnen. Nu we de poule wedstrijden glansrijk door zijn gekomen, keken we uit naar de volgende tegenstander in de kwart finale die uit poule D kwam en de naam Be Quick´28 MC1 uit de koker rollen. Wij zijn eerste even wat gaan relaxen want over een uurtje moesten we pas aantreden voor de kwart finale, de jongste telgen waren toch wel een beetje zenuwachtig voor wat zou komen. Met een lekkere warming-up konden we starten op het hoofdveld met de kwart finale, alle ouders waren zeer content met het goede spel van onze meiden en wisten dat er meer inzat vandaag dan de kwart finale. Met een tegenstander die net aan nog elf speelsters over had na de slijtageslag in de poule fase, liepen we gelijk met veel bravoure de lakens uit te delen en stonden we na 10 minuten op een mooie 1-0 voor die we niet meer weggaven en uiteindelijk de halve finale voor ons de volgende hindernis zou zijn. Met grote inzet en mooi spel werden we in de wandelgangen al genoemd om het toernooi te kunnen winnen, iedereen voelde dat het vandaag wel eens kon gaan gebeuren als je zo dichtbij bent. De volgende tegenstander was Haarsteeg MC1 die een geduchte tegenstander zou moeten zijn, maar de Reiger Boys MC1 trein denderde gewoon door en was ook niet te stoppen in de halve finale. Door een mooi 2-0 overwinning werd ook Haarsteeg aan de kant gezet en konden we ons opgaan maken voor de finale tegen Genemuiden MC1 die Overbos MC1 aan de kant wist te zetten en zich de winnaar kon noemen na een strafschoppen serie.

Nu het uur van de waarheid waar we na anderhalf uur wachten mochten aantreden tegen Genemuiden MC1 met een mooie opkomst met de muziek van de Champions League en twee teams naast elkaar het veld betraden. Een mooie opkomst met veel publiek langs de lijn werden de speelsters en de staf van beide partijen genoemd, toen dat gepasseerd was konden we beginnen aan de finale. Op de mooie grasmat van De Foresters en de zon aan de hemel, waren we conditioneel en voetballend de betere ploeg en konden we de eerste helft geen goals maken omdat de keeper van de tegenstander vele ballen weg plukte voor onze aanvallers. Toen we gingen wisselen van helft en de tweede helft begon creëerde we vele kansen, en omdat de keepster van Genemuiden constant op de 16 meter stond konden we geen ballen over de verdediging heen leggen. Toen we de nodige kansen hadden gekregen werd het tijd om deze te verzilveren, maar daar werd al gauw goud van gemaakt door Aisha. Met een mooie uitbraak aan de rechterkant werd de doelpunten maakster gelanceerd en wist de bal met een sublieme lob over de keepster de 1-0 te maken, het publiek ging uit zijn dak en onze meiden gingen gewoon door met domineren en de wedstrijd verder uit te bouwen. Na dit doelpunt werd er nog harder gevochten en wisten we dat het niet meer mis kon gaan, scheidsrechters u mag de wedstrijd beëindigen en daar was het eindsignaal. Reiger Boys MC1 Nederlands kampioen MC-Junioren en dik verdiend werd er gesproken door aanwezige die ons dit toernooi zagen winnen.

Meiden super gespeeld als team, maar de ouders, supporters bedankt voor de steun en Eric de Mees top dat je deze supporters in het gareel wilden houden……