IMG 5277IMG 5284Afgelopen vrijdag werden in sporthallen Zuid in Amsterdam de laatste zaalvoetbalwedstrijden gespeeld van het seizoen deze avond stond in het teken van Finale wedstrijden. Vrouwen 2 stonden in de Bekerfinale tegen the Counters 2 uit Koog aan den Zaan. Heren 1 stonden in de Finale van de play-off voor promotie naar de 1ste klassen tegen HV/Veerhuys. Vanaf Sportland de Wending vertrokken de spelers en enkele toeschouwers per bus naar Amsterdam toe.

Om 19.30 uur starten de vrouwen en het bleek dat de Counters alles te doen was om de beker te winnen en hadden hun eredivisie team gestuurd wat natuurlijk iedereen opviel. Na wat opbeurende woorden aan de dames werd de wedstrijd aangevangen. De vrouwen konden de Counters makkelijk bijhouden het ging over en weer er waren enkele kansjes voor beide teams de ruststand was 0-0. In een andere zaal moest tijdens de rust heren 1 aanvangen, wat eigenlijk beter had geregeld kunnen worden door de KNVB (bijvoorbeeld achter elkaar spelen, in dezelfde hal). In de tweede gedeelte van de wedstrijd bleef het ook lang 0-0 tot 10 minuten voor tijd Jaimy Visser aan alle illusies van de Counters een einde maakt en de 1-0 in de touwen schot. 3 minuten voor tijd werd het door dezelfde Jaimy Visser op de scorebord de 2-0 geplaatst en kon het spandoek wat in de hal hing “Counters Bekerkampioen” neer gehaald worden. Enkele minuten later stonden onze vrouwen met hun 3e beker het kampioenschap te vieren.

In de andere hal was de heren 1 zeer goed bezig in een spannende wedstrijd de promotie naar de eerste klasse binnen te halen. Om 20.00 uur gaat de wedstrijd gaat van start en Daan Brinkkemper is gebrand om de haantjes van HV/Veerhuys 2 even te laten zien wie de echte baas is! En dat deed hij na 3 minuten bezig hoppa. Toufik Abubakari (HV/Veerhuys 2) werd vies gepasseerd, versneld aan de linkerkant door Daan Brinkemper en die de bal koel binnenschuift 0-1 voor de geel zwarte uit Heerhugowaard het publiek word gek! De eerste helft wordt overheerst door vechtlust! En een magistrale Nico Chi Chi Adali die de ballen op miraculeuze wijze uit zijn doel hield! Ze gaan de rust in met een 0-1 voorsprong. Na rust komen we wat slapper uit de startblokken, maar gelukkig hadden ze Daan Brinkemper aan onze zijde die zet zijn directe tegenstander weg op het middenveld , speelt de bal naar Wim Reinders die had al gezien dat Joey Mata de tweede paal koos en met een subtiel tikje weet hij hem te vinden 0-2 , zoals het hele seizoen werden de heren weer onrustig bij een voorsprong. Guney Turpcu blonk uit in zijn vechtlust , ja het word een gewoonte Daan Brinkemper kreeg het weer op zijn heupen speelt 3 man uit schiet op doel van richting veranderd zo in de linkerbovenhoek, het publiek is in extase evenals de coach, HV/Veerhuys drukt naar voren in deze harde 2e helft er klinkt een fluitje (In deze hal werden 2 wedstrijden tegelijk gespeeld, met zulke belangrijke beslissingen zou dat niet mogen) wat iedereen hoort het een schot op doel van HV/Veerhuys, Adali laat de bal logischerwijs lopen verwarring alom, doelpunt HV/Veerhuys 1-3 paniek bij het Treffer Uitzendbureau team. Door een schot van HV/Veerhuys vanuit de tweede lijn van richting veranderd door Stefan Molenkamp 2-3 , Het team herpakt zich en gaat door met goed voetbal, HV/Veerhuys schopt en schopt maar Joey Mata blijft het net vinden 2-4, Veerhuys laat het geloof niet wegzakken en gaat er nog vol voor een harde bal naar de tweede paal en de diepste man van Veerhuys tikt binnen 3-4. HV/Veerhuys heeft het geloof weer helemaal terug, ze gaan er weer helemaal voor Toufik van HV/Veerhuys komt nog 2x 1 op1 met de reus uit Heerhugowaard maar die liet zich niet meer passeren. In de laatste seconden van de wedstrijd breekt Daan Brinkemper weer uit en word neergelegd. Geel voor HV/Veerhuys, tegen drie man laat Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau zich niet meer verassen en maakt Joey het af met een goede intikker eindstand 3-5. Na het doelpunt werd er gelijk afgefloten en was het feest in kamp.

Het 4de seizoen zaalvoetbal bij Reiger Boys werd dan ook zeer mooi afgesloten met diverse winnaars. In december werd de A1 kampioen. De C2 heeft het kampioenschap in April binnen gehaald en werden 2e tijdens de District-kampioenschap West 1. Vrouwen 2 hebben voor de 5e keer (3 jaar bij Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau) het kampioenschap in de hoofdklasse behaald. Helaas verloren ze dit jaar de District-finale. Vrijdag werd dan voor het 3e jaar achter elkaar de beker gewonnen. Heren 1 hebben hun woorden waar gemaakt promotie naar de 1ste klasse en zullen daar volgend seizoen ook hoog eindigen. Iedereen proficiat met het behalen van de prijzen.

De zaalvoetbalcommissie zal de aankomende weken zich druk bezig gaan houden met de volgende competitie en in september zal er dan ook heel wat nieuwe teams verschijnen. Wij kunnen altijd nieuwe spelers/speelsters gebruiken om teams aan te vullen ook is het mogelijk met hele nieuwe teams bij Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau te komen spelen, voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de zaalvoetbalafdeling via zaalvoetbal@reigerboys.nl.

Verder hebben de volgende sponsoren het zaalvoetbal bij Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau mogelijk gemaakt: Hoofdsponsor Treffer Uitzendbureau, Subsponsor Vrouwen 1, 2 en Heren 1 Elro Dakbedeking BV, Teamsponsor Vrouwen 1: Climapartners, Teamsponsor Heren 1: Stijl Herenmode
Wedstrijdsponsors: DN Media, Kuipers sportprijzen , Holland Installatie Management, Nedvolt, New York Pizza, De Back Conserveringsgroep, Sanafit, Adviesgroep het Raadhuis, EV Web automatisering, Cafetaria en Chinese Afhaal KAIHUA, Broekman Makelaars, Energy Soles, BUJO Mobiel, Burg Groep en Amax Promoprint.

Meer foto's zijn te bekijken op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.839936096101440.1073742049.536452146449838&type=1&hc_location=ufi