IMG 6603“Voetbal is een onrechtvaardige sport, waarin niet altijd de beste ploeg wint”, zo oordeelde trainer Robert na afloop van de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Delta Sports. Een wedstrijd die gewonnen had moeten worden om kampioen te worden in de Hoofdklasse A. Echter, om een andere beroemde voetballer en trainer te citeren: “Je moet altijd zorgen dat je één doelpunt meer scoort als de tegenstander”. En daar slaagde Reiger Boys niet in, ondanks een enorm veldoverwicht en een hele reeks grote kansen. Anders gezegd, Delta Sports gaf een lesje in efficiëntie. Waar Delta Sports aan 2, maximaal 3 echte kansen genoeg had om 2 keer te scoren, slaagde Reiger Boys er ondanks een hele rits enorme kansen niet in om meer dan 1 keer te scoren. Wel een heel fraaie goal, maar dat telt helaas niet mee.

De wedstrijd begon zonder de geblesseerde Kelly, die zich gelukkig al weer zonder krukken kan voortbewegen. Laura trok zich na afloop het verlies erg aan, maar dat is in het geheel niet nodig, want zij speelde foutloos en was echt kansloos bij beide goals. Joyce was, heel loyaal, bereid om als vervangend keepster op de bank te zitten, mocht het met Laura, gezien haar knieblessure, niet meer gaan. Achterin toonde Noëlle, zoals gewoonlijk, een tomeloze inzet en had zij als gelegenheids-aanvoerster ook goed oog voor alles wat er in en om het veld gebeurde. Jitske was door een opspelende blessure maar beperkt inzetbaar. Haar snelheid en spelinzicht werden node gemist bij beide tegentreffers. Aniek en Valerie werden tijdens deze wedstrijd zowel als verdedigsters als als aanvalsters ingezet en bestreken zo de zijlijnen van het hele veld. Tessa bleef in het hart van de verdediging uiterst koel en bekwaam spelen.

Op het middenveld toonde Jill haar karakter en streed met volle inzet. Manon strooide met mooie passes en bediende de aanvalsters zo op maat. Anika was sterk aan de bal en slim in de voortzetting. Fiore werd vooral als een soort opkomende middenveldster ingezet en vervulde die rol met verve. Merel, de diesel van de MB1, werkte kei- en keihard op de linkerflank. In de aanval toonde Judith haar klasse bij de fraai ingeschoten goal die ze maakte. Britt was weinig gelukkig in de afwerking, maar bleef onvermoeid strijden om elke vierkante meter. Maartje liet bij haar laatste wedstrijd voor Reiger Boys nog weer een paar keer zien waarom zij voor Jong Telstar gevraagd is.

De trainer was zeer tevreden over de inzet en zei dat niemand het daar had laten liggen. Sommige keuzes hadden anders en beter gemaakt kunnen worden, maar daar zal volgend seizoen weer hard aan gewerkt worden.

De ouders, familieleden en fans zijn trots op de meiden. Supertrots!!

IMG 6667

Kijk voor meer fotos op https://www.facebook.com/media/set/?set=a.844060272355689.1073742054.536452146449838&type=1