knvb logoZestig verenigingsscheidsrechters waren op 10 september aanwezig in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Een gezamenlijk initiatief vanuit de voetbalclubs om scheidsrechters verder op te leiden, te inspireren en te enthousiasmeren. Onder leiding van docenten Robin van ’t Hof en Kevin Blom werd interactief gesproken en gediscussieerd over de mentale weerbaarheid van scheidsrechters en over de (soms lastige) spelregels in het voetbal. Met de afsluitende quiz werd uiteindelijk ook de spelregelkenner van de avond duidelijk.

De volgende reactie spreekt boekdelen: “Via deze weg wil ik iedereen danken voor de scheidsrechtersavond. Wat kreeg ik een enthousiaste zoon en man thuis. Vol verhalen en weetjes. Mijn zoon weet het zeker: "Ik word scheidsrechter bij de KNVB".

Ook betaald voetbal scheidsrechter Kevin Blom was enorm te spreken over het initiatief. De scheidsrechter die wekelijks in volle stadions fluit, draagt graag zijn steentje bij aan het verder ontwikkelen van (verenigings)scheidsrechters: “Ik heb enorm genoten van de avond. Wat een hoog niveau zeg!!! Mooi initiatief in het huis van de stad, dit moeten we echt vaker doen”, aldus een opgetogen Blom.

Het initiatief komt voort uit de samenwerking die er bestaat tussen de voetbalclubs in Heerhugowaard op het gebied van sportiviteit & respect. De clubs werken er samen hard aan om het leuk en sportief te hebben en houden op en rond de velden. De gemeente Heerhugowaard mag in deze niet ongenoemd blijven. Zij stelden het gemeentehuis (de raadszaal en trouwzaal) beschikbaar en zorgden daarmee voor een voortreffelijke ambiance voor de verenigingsscheidsrechters. Kortom, een mooie samenwerking tussen clubs, gemeente en KNVB.

Voor meer informatie of vragen over dit initiatief kan contact worden opgenomen met Jorrit Smit (jorrit.smit@knvb.nl / 06-22945320).