Team F4Voor het seizoen 2015 – 2016 is Charl Janga de trainer van F4 en zijn Sander Hoebe en ik, Hans Stroomer, de begeleiders. Het voetbal seizoen is nog niet begonnen. De laatste week van de schoolvakantie is er al wel getraind maar veel spelers waren nog met vakantie. En dan toch al meedoen met een toernooi.

Het team
F4 is een tweede-jaars F team en bestaat vooral uit spelers van het oude F9 en F10. Er zijn ook enkele nieuwe spelers, of, zoals ze dat zelf zeiden: “F0” We hebben 9 spelers. Van F9 zijn dat Dani, Samuel, Pepijn en Julian. Van F10 Dinand, Lorenzo en Arnoud. Nieuw zijn Silvan en Roy. De heren zijn allemaal ongeveer 8 jaar oud en gek op voetballen. Ze willen graag en zijn strijdlustig. Allemaal prima eigenschappen om verder te komen.

Iedereen doet mee!
Dat de mannen enthousiast zijn bleek al vóór dat het team samen had gespeeld. Via de groeps-app vroeg ik wie er zin had om mee te spelen op het BSM van Der Aar toernooi in Bennebroek. En, wat bleek: alle spelers hadden zich opgegeven om mee te spelen. Dat begon al goed.

16 augustus
Zondag 16 augustus was de allerlaatste dag van de zomervakantie. En toch zagen we alleen maar blije gezichten toen we die zondag ochtend, vroeg, aankwamen bij Reigerboys. Met z’n allen reden we onder begeleiding van Sander naar Bennebroek. Het was heerlijk weer op deze mooie zondag morgen. In de kleedkamer maakten de jongens voor het eerst kennis met elkaar als team. Voor het eerst werden de F4 shirts uitgedeeld en gepast. Uiteindelijk had iedereen een passende set kleding. Vijf minuten voor het begin van de eerste wedstrijd stonden we dan klaar op het veld.

De wedstrijden
In onze poule zouden we in totaal drie wedstrijden spelen. Toen we bij BSM aankwamen werd dat gelijk gewijzigd. We moesten nu vier wedstrijden spelen. De jongens vonden het allemaal prima. Voor ons als trainers, begeleiders, ouders, was het ook een spannend moment. Wat zou onze nieuwe ploeg waard zijn? Het eerste doelpunt in de eerste wedstrijd kwam als een soort verlossing. We konden scoren, we konden winnen, we konden voetballen! Sander en vooral Charl wilden de bal er vanaf de kant het liefst in brullen. Bij de 1-0 vlogen de high fives vrolijk in het rond.

De eerste wedstrijd eindigde in 1-0
De tweede werd 2-0
De derde werd…… 3-0
En de vierde….. 4-….
Ja, die werd 4-1

De mannen deden vreselijk hun best. De keepers, Roy en Dinand, hebben maar 1 bal door laten gaan. Knap gedaan jongens, allemaal!! Dani als uitstekende verdediger, samen met Lorenzo wordt elke tegenaanval weerstaan. Dinand of Roy dus in het doel en Dinand maakte ook nog een van de doelpunten. Andere doelpunten makers waren Silvan en Julian (die telkens weer het hele veld over vliegt!) en vooral Pepijn als topscoorder. Arnoud en Samuel zijn kunstenaars met de bal en echte werkers! Kortom, een Topteam!

Voor het begin van de vierde wedstrijd begon bij ons al duidelijk te worden dat we eerste in de poule zouden worden. De stemming zat er goed in en langzaam werd het ook bij de jongens duidelijk dat we eerste gingen worden. Na het verlossende eind signaal was het duidelijk: WE WAREN DE WINNAARS!!

De 1e prijs, de beker
BekerDirect na de laatste wedstrijd volgde de prijsuitreiking. Met 12 punten uit 4 wedstrijden waren we de échte winnaar. De 1e prijs werd vol enthousiasme door het team in ontvangst genomen. Wat waren we blij. De 1e prijs was een mooie grote glimmende beker. Met z’n allen gingen we er mee op de foto. Alleen maar blijdschap. Nu was er nog een grote vraag: Wie mocht de beker als eerste mee naar huis nemen? Charl besloot dat dat Dani moest zijn. Door z’n knellende schoenen had hij niet alle wedstrijden mee kunnen spelen maar vanwege zijn harde werken in de wedstrijden die hij wel had kunnen spelen mocht hij als eerste de beker mee naar huis nemen. Dani blij, ons team blij en wij allemaal blij.