DTS heeft een goede en vooral moedige keepster. Vol overgave stortte zij zich telkens op de bal voor de aanstormende Reiger Boys speelsters en wist zo een nóg grotere nederlaag te voorkomen. Want als team bleef DTS ver verwijderd van Reiger Boys. DTS bleef wel heel sportief en positief ingesteld spelen en oogstte daarvoor waardering van staf en toeschouwers van Reiger Boys.

De wedstrijd begon zonder dat de (lang) geblesseerde Chabeli, Kelly en Laura konden spelen. Gelukkig zit het herstel van alle drie er aan te komen, maar dat duurt nog wel een poosje. Doorzetten en sterkte, meiden. Van acquit af (ik weet,‘t is een biljartterm, maar ter wille van de variatie moet je wat) was Reiger Boys de overheersende partij en was de wedstrijd eigenlijk éénrichtingsverkeer naar het doel van DTS. Joyce in het doel van Reiger Boys was elke keer weer blij als ze een terugspeelbal kreeg. Na slechts twee minuten gaf Valerie op links de bal mee aan de opgekomen Judith (Kouwen) die de bal voor gaf. Zoe nam de bal in een keer op de slof: 1-0. Daarna volgde een periode met goede aanvallen en een hele reeks kansjes en grote kansen voor Zoe en Judith (de Bruin), die echter door de keepster werden gepareerd. Een schot van Anika ging over. Na zo’n 15 minuten was het Manon, mooi vrijgespeeld door Anika, die vanaf de 16 meter lijn met een ziedend schot in de bovenhoek de 2-0 aantekende. De volgende die scoorde was Fay. Zij creerde haar eigen kans en schoot diagonaal de 3-0 binnen. Even later noteerde Zoe haar tweede goal van de dag, toen zij veel sneller was dan de verdediging van DTS: 4-0. Dat was ook de ruststand.

Na de rust ging het snel. Bij de eerste de beste aanval gaf Zoe, over rechts komend, de bal strak voor op Valerie die pal voor de goal stond en ‘slechts’ hoefde in te tikken: 5-0. Enkele minuten later scoorde diezelfde Valerie de 6-0 op een voorzet van Judith (de Bruin). Eén minuut later ‘rommelde’ (als ik dat zo oneerbiedig mag zeggen) Manon door de verdediging van DTS heen en zette de keepster op het verkeerde been: 7-0. Het massale aanvallen zorgde ervoor dat de organisatie achterin even weg was en daar profiteerde DTS van door de eretreffer te maken: 7-1. Dit tegenslagje werd snel weer rechtgezet nadat Manon de bal mee gaf in de loop van Fiore, die hard uithaalde. Zo hard dat de bal via de keepster alsnog de goal in hobbelde: 8-1. De opgekomen Jitske zag een afstandsschot in de armen van de keepster belanden. Valerie en Judith (Kouwen) konden grote kansen niet benutten, ook door goed keeperswerk. Judith (de Bruin) brak even later uit en schoot de bal hard langs de kansloze keepster: 9-1. Een kopbal van Valerie na een corner, kwam net als vorige week op de lat terecht, maar de aanval vloeide voort. Fiore kwam op rechts het strafschopgebied binnen en waar iedereen een voorzet verwachtte, prikte zij met de buitenkant voet de bal tussen de paal en de verbouwereerde keepster in: 10-1. De koek was nog lang niet op, want vanaf de linksback positie gaf Judith (Kouwen) de bal in één keer op de in de spits spelende Judith (de Bruin). Beheerst en in alle rust plaatste zij de bal langs de keepster: 11-1. Minuten later kreeg Fay de bal van Judith (de Bruin) en zag zij tot haar verbazing dat er een levengroot gat lag in het hart van de verdediging van DTS. Ongehinderd kon zij doorlopen en had zij de hoek voor het uitkiezen: 12-1. Tessa, Ashley, met een kans, en Anne, ondanks wat fysieke malheur, doken regelmatig voor de goal van DTS op, want zeker in dit stadium was er verdedigend weinig meer te doen. Het was Judith (de Bruin) opgevallen dat als de keepster een uittrap naar een bepaalde verdedigster speelde, die verdedigster de bal altijd terug kaatste op de keepster. Nu ook weer, maar omdat Judith op tijd gestart was, zat zij ertussen en kon de 13-1 scoren. Veel van de goals vandaag waren het resultaat van gedegen en goed spel, de laatste was ook nog eens heel fraai. Fiore sneed op het middenveld met een heel scherpe crosspass door de verdediging van DTS. Judith (de Bruin) tikte op volle snelheid de bal met links net langs de uitgekomen keepster in de goal: 14-1 eindstand.