Zonder de geblesseerde Kelly, Chabeli en Laura (wel allen aanwezig om aan te moedigen) had trainer/coach Marieke (Robert en Suzanne waren elders) slechts twee wisselspeelsters op de bank zitten. Dat vond de trainer van Nieuw-Sloten overigens heel luxe, want hij had door blessures geen enkele wisselspeelster. Reiger Boys is veel verder in de ontwikkeling dan Nieuw-Sloten en de overwinning is dan ook geen moment in gevaar geweest. Dat het bij een 0-5 einduitslag is gebleven is met name te danken aan de grote inzet bij het stug verdedigen van de meiden van Nieuw-Sloten.

De wedstrijd begon met een curieus moment toen na slecht 10 seconden spelen de scheidsrechter vol geraakt werd en even niet verder dreigde te kunnen fluiten. Gelukkig kon hij na behandeling de wedstrijd voortzetten. De eerste goal was het resultaat van een aanval volgens het boekje. Valerie pikte bij de middenstip de bal op en speelde de bal naar Fiore. Die gaf een schitterende crossbal naar Judith (de Bruin) op links. Judith zette voor op de doorgelopen Valerie die de bal ‘slechts’ hoefde in te tikken: 0-1.
In de periode daarna waren er mooie individuele actie van Anika en Tessa, die helaas niet tot goals leidden. Die goal kwam wel toen Fay op rechts haar directe tegenstandster verschalkte en de bal voorgaf in een melêe van speelsters. Daar kwam de bal uit voor de voeten van Anne, die van buiten het strafschopgebied met een droge knal een einde maakte alle illusies die Nieuw-Sloten mogelijk nog had: 0-2. Tijdens de hele wedstrijd werd Joyce twee keer echt beproefd, waarbij zij één keer de hulp van het houtwerk nodig had om haar goal schoon te houden. Alle andere pogingen van Nieuw-Sloten werden, doorgaans al in een vroeg stadium, door Jitske, Ashley en Judith (Kouwen) gesmoord. Alle verdedigsters konden zich ook met de opbouw bezig houden, waarbij met name Ashley, als rechtshalf, regelmatig de achterlijn haalde.

Tijdens de rust bleven de speelsters van Reiger Boys op het veld en werden de Sultana’s van Marieke opgegeten. Dat leverde zoveel nieuwe energie op, dat het in de tweede helft kansen regende. Na een paar minuten spelen gaf Manon zeer scherp aan Judith (de Bruin), die koelbloedig de 0-3 verzilverde. Na een overtreding op Zoë in het strafschopgebied, mocht diezelfde Zoë de strafschop nemen, waar ze geen enkele moeite mee had: 0-4. Met recht het slotakkoord van de dag, want daarna is er niet meer verder gespeeld, was voor Manon, die van grote afstand de 0-5 eindstand bepaalde.