In voorgaande seizoenen waren de wedstrijden tegen De Blokkers beladen wedstrijden, met ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Dit seizoen lijken de kaarten anders te liggen. Zonder de geblesseerde Kelly, Chabeli (die vorige week slecht nieuws kreeg over het herstelproces van haar knie. Desondanks was ze er om haar ploeg te steunen en we wensen haar dat ze op de langere termijn weer met het team mee kan spelen) en Laura (die juist heel goed bericht kreeg over haar knie) en ook zonder de in Italiaanse sferen verkerende Anika, begon Reiger Boys met slechts 1 wisselspeelster aan de wedstrijd. Die moest ook nog eens snel invallen, omdat Tessa ernstig geblesseerd leek. Gelukkig, zie verderop in dit verslag, kon ze in de tweede helft toch weer meespelen.

In de eerste paar minuten had De Blokkers het initiatief, maar de verdediging bestaande uit Jitske, Judith (Kouwen), Tessa en Anne, zo nodig bijgestaan door Fiore, Manon en Ashley zorgde ervoor dat niemand gevaarlijk dicht bij Joyce kon komen. In de zevende minuut veroverden Ashley, Valerie en Fiore in een rommelige situatie gezamenlijk de bal. Valerie speelde Manon aan, die Ashley wegstuurde. Ashley speelde haar tegenstandster uit en gaf de bal strak voor op Zoë. Zoë kreeg de bal bij Fay, die heel knap twee tegenstandsters uitspeelde en de bal onhoudbaar in het dak van de goal joeg: 0-1. Gedurende de rest van de eerste helft, had Reiger Boys een duidelijk overwicht en werd er een aantal grote kansen gecreëerd, maar miste het team finesse in de afwerking. Fraaie aanvallen over meerdere schijven werden niet bekroond met goals omdat de (goede) keepster van De Blokkers dat kon verhinderen, omdat schoten net over of naast gingen of omdat Reiger Boys te lang door bleef combineren, waardoor de kans alweer voorbij was. Het had 0-5 kunnen staan, maar het stond 0-1 bij rust en dat gaf De Blokkers hoop.

Hoop die enorm groeide toen De Blokkers na één minuut in de tweede helft de gelijkmaker scoorde. Achteraf zeiden de trainers van Reiger Boys dat dat het team wakker leek te schudden, want vanaf nu stond het vizier wel op scherp. Binnen twee minuten werden de verhoudingen op het veld hersteld. Goed doorzetten van Anne en twee beheerste kopballen van Jitske en Manon brachten de bal bij Valerie. Zij legde de bal klaar voor Fiore die vanaf het middenveld de bal op maat gaf aan Judith (de Bruin). Judith was veel sneller dan haar tegenstandster en schoot knap langs de keepster: 1-2. Nog geen tien minuten later kreeg Tessa, weer ingevallen en mee naar voren gekomen, de bal en vanaf zo’n 25 meter afstand krulde zij de bal fraai over de keepster heen in de goal: 1-3. De 1-4 volgde na een aanval die bij Joyce begon en waarbij de bal via Tessa en Fiore bij Fay terecht kwam. Fay rukte op naar de achterlijn en trok strak voor. Ongelukkigerwijs (voor De Blokkers) tikte een verdedigster van De Blokkers de bal langs haar verbouwereerde keepster. De laatste goal van de wedstrijd viel toen Fiore Zoë op maat aanspeelde. Zoë aarzelde geen moment en schoot vanaf de rand strafschopgebied de 1-5 eindstand binnen.

Een overwinning waarbij alle speelsters keihard hebben gewerkt en met veel inzet hebben gespeeld, tegen de fysiek en baltechnisch sterke tegenstandsters van De Blokkers. Opvallend daarbij is dat zowel Buitenveldert vorige week als De Blokkers nu het op conditioneel gebied aflegden tegen Reiger Boys, terwijl Reiger Boys door omstandigheden momenteel met veel minder wisselspelers speelt dan de tegenstanders.