De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie had twee verschillende gezichten. In de eerste helft heerste Reiger Boys. Er werden niet heel veel kansen gecreëerd, maar bij rust stond het wel heel terecht 0-2 voor Reiger Boys. Na de pauze speelde ‘t Gooi een stuk feller en ontstonden er aan beide kanten grote kansen. ‘t Gooi scoorde twee keer uit drie mogelijkheden, terwijl Reiger Boys niet meer tot scoren kwam ondanks een paar 100% kansen (gezien vanaf de kant, natuurlijk, daar waar de beste stuurlui altijd staan). Een terecht gelijkspel, met een heel spannende tweede helft, waarin niet zo heel goed werd gevoetbald, maar wel met heel veel inzet.

Anne was, ter aanmoediging, helemaal meegereisd naar Hilversum, terwijl Laura, Chabeli en Kelly elders of geblesseerd waren thuis gebleven. In het eerste kwartier bouwde Reiger Boys heel kalm aan een duidelijk veldoverwicht. Achterin hielden Joyce, Ashley, Jitske, Tessa en Judith (Kouwen) de zaak goed dicht. Zij bepaalden langs welke kant de aanval werd opgezet en kantelden het spel naar believen. Na een kwartier spelen onderschepte Anika een bal aan de linkerzijde. Zij speelde Valerie aan en op weergaloze wijze schoot Valerie vanuit stand de bal in de verre hoek: 0-1. Een schoot van Manon ging rakelings langs. Judith (de Bruin) miste ternauwernood een kans vlak voor het doel. De schaarse uitvallen van de snelle aanvalsters van ‘t Gooi werden bekwaam teniet gedaan door de verdediging van Reiger Boys. Bij die uitvallen werd meestal de linkerspits gezocht, maar die werd geheel aan banden gelegd door Judith (Kouwen), die vervolgens ook nog aan de opbouw van aanvallen toe kwam. De verdediging van ‘t Gooi werd steeds verder teruggedrongen, waardoor kansen voor de goal van ‘t Gooi ontstonden. Bij zo’n situatie werd een terugspeelbal door Marouscha (weer meegekomen uit de MC1) onderschept en koelbloedig achter de keeper geplaatst: 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na de rust een heel ander beeld. Reiger Boys kon het overwicht niet langer voortzetten, ‘t Gooi speelde een stuk feller en dichter op de Reiger Boys speelsters. Dat resulteerde in grote kansen aan beide zijden. Een wel heel grote kans was voor ‘t Gooi, toen een speelster een verkeerde uitspeelbal onderschepte en in de hoek leek te schieten. De scheidsrechter kende echter geen doelpunt toe en dat was een juiste beslissing. Analyse van de videobeelden maakt duidelijk dat de bal via de handen van Joyce en de lat tegen de paal en daarna weer het veld in caramboleerde en de doellijn dus helemaal niet was gepasseerd. Een correcte beslissing van de scheidsrechter, derhalve. Een schot van Zoë was net te hoog en ging over het doel. De aansluitingstreffer kwam toen de keepster van ‘t Gooi bij een aanval van Reiger Boys de bal halverwege haar eigen helft over alles en iedereen heen schoot. De spits van ‘t Gooi reageerde alert en ging alleen op Joyce af: 1-2. Een schot van Jitske ging naast, Fiore speelde met een inzet en verbetenheid voor wel 10 man (vrouw), de snelheid van Fay op rechts werd gezocht, maar door onnauwkeurige passes kon zij de ballen ook niet belopen. Reiger Boys kreeg een enorme kans na een prachtige aanval over links. Jitske speelde vanuit de verdediging Judith (de Bruin) aan. Met één voetbeweging plaatste zij de bal op maat naar Anika. In een poging de keepster te omzeilen, schoot Anika op luttele centimeters voor langs. Even later zag Anika een kopbal van haar aan de verkeerde kant langs de paal gaan. De volgende enorme kans was weer voor Reiger Boys toen Ashley de bal cross naar Zoë schoot, die alleen op de keepster af ging. Helaas slaagde zij er niet in de keepster te passeren. Het daarop volgende schot van Fay smoorde in de verdediging. Volgens oude voetbalwetten, scoort de tegenstander dan en dat gebeurde ook. Met nog een kwartier te spelen liep de spits van ‘t Gooi slim uit de rug van de verdediging en schoot de 2-2 in het dak van de goal. Reiger Boys zette nog aan tot een slot offensief, maar tot heel grote kansen leidde dit niet meer.