Heerhugowaard, zaterdag 13 februari 12.30 uur. Vandaag moest het dan maar weer eens gebeuren. De meiden van de MC1 konden zich revancheren. In de eerste plaats op zichzelf, vanwege het zwakke spel tegen Sporting ’70 vorige week. Maar natuurlijk ook op het gelijkspel van vorig seizoen. Toen werd onnodig moet 2-2 gelijkgespeeld tegen Blokkers.

Blokkers is een ploeg met veel grote en stevige meiden zonder echt veel voetbal. Ze hanteren de lange bal van achteruit en hopen dat een van de spitsen een sprintduel kan winnen. Tijdens de teambespreking is hier dan ook nadrukkelijke op gewezen. Maar tactiek zonder inzet is waardeloos, dus werd er opperste concentratie gevraagd en meer dan 100% inzet.

Vanaf de start was Reiger Boys Blokkers de baas. Nog niet met de gevraagde inzet, maar tactisch stond het elftal goed en werd de voorspelde “slag” op het middenveld al snel gewonnen. Blokkers liet zich telkens snel inzakken, zodat Reiger Boys met gemak de controle van het middenveld kon overnemen. Judith en Marouscha waren meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Blokkers. De scherpte (inzet?) ontbrak om voor rust al zeker 2-0 te maken. Hoewel de spitsen van Blokkers totaal niet in het spel voorkomen, moet Tamara toch twee keer heel goed ingrijpen als de verdediging van Reiger Boys even niet staat op te letten. Ruststand: 0-0.

De tweede helft verloopt vanaf de aftrap geheel anders. Met een ietwat gewijzigde aanvalsopstelling en –tactiek leveren de meiden nu wel meer dan 100% strijd en inzet…..en met resultaat. Blokkers wordt volledig overlopen. Ze vallen letterlijk en figuurlijk om. Uit twee prachtige aanvallen maken Judith en Donna vlak achter elkaar de 2-0. De 3-0 hangt in de lucht, maar het ontbreekt Liz aan een klein beetje geluk als ze weergaloos haar tegenstander uitkapt (achter haar standbeen om!!) en de bal tegen de paal knalt.
Als de scheidsrechter voor het eindsignaal fluit, stappen de meiden van Reiger Boys terecht als winnaars van het veld. Als winnaars van de wedstrijd, maar vooral als winnaars van zichzelf. Strijd, goed positiespel met vooral een uitstekende uitvoering van de besproken tactiek. Het was een genot om naar te kijken.