Koud was het, met een strakke Oostenwind dwars over het veld, maar de inzet van beide team was (hart)verwarmend. Winstpunt van deze partij was dat de Reiger Boys meiden goed konden omgaan met het heel fysieke spel van JVC en de drie punten terecht mee naar huis namen. Zonder Kelly, Chabeli (beiden geblesseerd) en Manon (verdrietige familie-omstandigheden), maar met Britt uit de MA1 in de gelederen (die overigens geen leeftijds-dispensatie nodig had) waren de eerste 20 minuten duidelijk voor Reiger Boys. De wedstrijd werd grotendeels op de helft van JVC gespeeld, waarbij de achterhoedespeelsters Judith (Kouwen), Tessa, Jitske en Ashley tegen de middellijn aan speelden. Op een enkele terugspeelbal na, had Joyce in het doel niets te doen. Tot heel grote kansen leidde dit echter ook weer niet, behalve het schot in de zevende minuut tegen de kruising aan door Zoë en de rebound daarvan door Judith (de Bruin), die door de keepster kon worden gekeerd. Bij de eerste uitbraak van JVC in de laatste minuut van de eerste helft, verhinderde Judith (Kouwen) met een fantastisch getimede sliding dat JVC kon scoren. Maar bij de daaropvolgende corner ontsnapte de spits van JVC een fractie van een seconde aan de aandacht van de Reiger Boys verdediging en schoot de bal op fraaie wijze in de goal: 1-0.

Hetzelfde beeld in de tweede helft: een aandringend Reiger Boys en een verdedigend JVC. Gedurende de hele tweede helft heeft Joyce welgeteld 3 makkelijke vangballen gehad, kansen kreeg JVC niet. Kansen die Reiger Boys wel creëerde. Eerlijk gezegd niet door heel goed te voetballen, maar wel door hard te blijven werken en zich niet af te laten leiden door de vele overtredingen die JVC nodig had. Valerie, Britt en Zoë hadden het zwaar, maar bleven goed doorgaan. Anika legde de bal bij een vrije trap precies op het hoofd van Anne, die goed inkopte en zo de JVC-keepster tot een moeilijke maar mooie redding dwong. Schoten van Tessa, Anika, Jitske en Fiore gingen naast of misten kracht. Kansen voor Zoë en Britt stuitten op de keepster. Het duurde tot de 24-ste minuut voordat Fay bij een corner een foutje in de JVC verdediging afstrafte en de stand op gelijke hoogte bracht: 1-1. Acht minuten later speelde Britt Judith (de Bruin) vrij, die met één van haar snelle acties op links de JVC verdediging passeerde. Zij trok de bal voor het strafschopgebied in. Zoë draaide op magistrale wijze weg van haar tegenstandster en scoorde de winnende treffer in de verre hoek: 1-2.