RB MarkenReiger Boys, de hekkensluiter van de zaterdag tweede klasse A, gaat vol vertrouwen richting de komende weken waarin ieder punt welkom is. Naast het vertrouwen is de ploeg ook strijdbaar, iets wat vele wedstrijden getoond werd. Na het vrije weekend maakt Reiger Boys zich op voor de thuiswedstrijd tegen Marken. Het is voor niemand een verrassing dat het lastig zou worden dit seizoen. Maar de ploeg is allesbehalve kansloos in de strijd om handhaving. De achterstand op de veilige tiende plaats is slechts vier punten. Een achterstand die vrij klein is.

Marken
Dan naar de tegenstander van komende zaterdag, Marken. Na de degradatie in 2013 speelt Marken in de tweede klasse. De huidige coach Martin Boes is sinds de degradatie actief bij de ploeg. Hij is bezig aan zijn derde seizoen en ook volgend seizoen zal hij aan het roer staan bij de ploeg. De ploeg staat op dit moment op de zesde positie. De afgelopen twee seizoenen eindigde de ploeg ook op deze positie. Dit kalenderjaar pakte de ploeg in vier wedstrijden vijf punten.

Eerder dit seizoen wist Reiger Boys met 0-2 te winnen van Marken. Dat was de eerste zege van de Reigers dit seizoen. De geschiedenis is erg mager. Marken kwam slechts een keer eerder naar sportpark ‘de Wending’. Die ontmoeting was in het seizoen 2007/2008 en eindigde in 0-4, duidelijke cijfers dus. Reiger Boys zal komende zaterdag absoluut beter voor de dag willen komen. Aftrap 15.00 uur.