Vandaag stond de “kraker” tegen Delta Sports op het programma. Delta Sports is kampioen van de najaarscompetitie. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen werd het “voetbalgevecht” afgesloten met een 3-3- eindstand. Het was een voetbalgevecht in de positieve zin van het woord. Twee ploegen die sportief en hard wilde werken en streden om elke vierkante meter. Reiger Boys startte de wedstrijd in Houten als koploper van de voorjaarscompetitie. Delta Sports is volop in de achtervolging en heeft inmiddels 4 verliespunten. Reiger Boys pas 2. Winst is voor beide ploegen dus erg belangrijk.

Delta Sports is een gevaarlijke ploeg met snelle en behendige speelsters voorin. In de eerste wedstrijd maakte die het de verdediging Reiger Boys erg lastig. Vandaag zou dat met afgesproken tactiek anders moeten. Vanaf de start heeft Reiger Boys Blokkers licht overwicht. De gekozen tactiek werkt. Iedereen voert haart taak geconcentreerd uit, Met geluk komt Delta Sports op een 1-0 voorsprong. Even is de concentratie weg en komt de bal uit een kluts voor de voeten van een speelster van Delta Sports. Zij kan de bal gemakkelijk binnentikken.
Niet snel daarna vragen Dhara en Kim om een wissel. Dat stond niet in het tactische plan, maar dan zie je waar we elke week op trainen: multi-inzetbaarheid. Door de wissels verliest Reiger Boys niet aan kracht. Integendeel; Reiger Boys krijgt steeds meer overwicht en Delta Sports loopt verder achteruit en laat zich inzakken. Marouscha en Judith zij een plaag voor de verdediging van Delta Sports. Vijf minuten voor de rust geeft Judith een fantastisch steekpass op Marouscha. Zij scoort de verdiende gelijkmaker 1-1.

Vrijwel direct na de rust scoort Megan uit een relatief eenvoudige situatie1-2 met een ouderwets en bekeken puntertje. Nu moet Delta Sports komen en dat geeft Reiger Boys nog meer ruimte. Reiger Boys schroeft het tempo en druk nog maar eens op. Achterin geven Kim, Shanice, Maud en Lysanne niets weg. Tamara hoeft nauwelijks in te grijpen. Het middenveld (Megan, Selina, Liz, Lizzy en Dhara) strijdt, met Donna voorop, om elke meter. De verdediging van Delta Sports heeft haar handen vol aan Judith en Marouscha.

Als de scheidsrechter (eindelijk) voor het eindsignaal fluit, stappen de meiden van Reiger Boys terecht als winnaars van het veld. Als winnaars van de wedstrijd, maar vooral als winnaars van zichzelf. Strijd en goed positiespel met vooral een uitstekende uitvoering van de besproken tactiek. Beide teams hebben er weer een sportief voetbalgevecht van gemaakt. Een compliment voor beide teams is op zijn plaats.