Wat was het spannend! Met samengeknepen billen zitten kijken naar een wedstrijd die in een hoog tempo en met veel inzet van beide kanten, gespeeld werd. Het was geen goed voetbal, maar wel heel onderhoudend. Met aan het eind, alles overziend, een terechte uitslag.
Nog zonder de geblesseerde Kelly en Chabeli, maar verder compleet, drong Reiger Boys vanaf de aftrap meteen naar voren. Een schot van Fay stuitte op de vuisten van de keepster, een kopbal van Fiore vloog naast, de volgende kans voor Fay ging over en een schot van Fiore werd door de keepster tegen gehouden. En dan valt de 0-1 aan de andere kant, na goed doorzetten en bekwaam afmaken door de spits van Medemblik. Onverdroten bleef Reiger Boys aanvallen. Valerie veroverde de bal rechts op het middenveld. Via Anika kwam de bal bij Judith (de Bruin) die langs twee verdedigsters snelde en de bal strak voor gaf op Valerie. Zij hoefde slechts in te tikken om de stand gelijk te trekken: 1-1. Met een goede redding zorgde Joyce er even later voor dat de stand gelijk bleef. Zo’n vier minuten na de 1-1 legde Manon met veel gevoel de bal over de verdediging heen, in de loop van Judith (de Bruin). Met een weergaloze lob verschalkte Judith de keepster en tekende zo de 2-1 voorsprong aan. Kansen voor Anika en Fiore konden niet worden verzilverd. Medemblik onderschepte de bal op het middenveld. De sterke spits van Medemblik draaide goed weg van haar tegenstandster en schoot in de verre hoek de 2-2 ruststand op het bord.

De tweede helft was nog geen vier minuten oud, toen Jitske een aanval van Medemblik onderschepte. Via het hoofd van Fiore kwam de bal bij Manon. Zij kantelde het spel en speelde Anika aan. Die stuurde Judith (de Bruin) weg. Judith legde bal voor op de voor haar tegenstandster gekomen Zoë, die scherp intikte: 3-2. Beide partijen bleven verbeten op jacht naar meer doelpunten en kregen ook grote kansen. Joyce moest een paar keer ingrijpen en deed dat natuurlijk heel bekwaam. Ashley kwam voor de goal en kon een voorzet van Fay net niet goed inkoppen. Judith (de Bruin) werd tijdelijk in de aanval vervangen door Judith (Kouwen), waarbij Judith (Kouwen) met een goed afstandsschot liet zien ook daar uit de voeten te kunnen. Het spel ging over en weer. Een aanval door Medemblik werd pal voor de goal gepareerd door Tessa, die zich daarbij behoorlijk bezeerde. Fiore schoot op de paal. Bij een aanval via de snelle rechtsbuiten van Medemblik zorgde Anne voor opruiming. Zoals Judith (Kouwen), terug in de verdediging, dat even later ook deed. Anika creëerde voor zichzelf een mooie kans en schoten door Manon, Zoë en Judith (de Bruin) gingen net naast. Bij de laatste aanval van de wedstrijd schoot de speelster van Medemblik de bal in het zijnet. Al met al een beetje benauwde, maar gezien het spelverloop en de kansen, terechte overwinning voor Reiger Boys.