134 090416Het 1e elftal van Reiger Boys is zaterdag in nog grotere degradatiezorgen gekomen na een 0-3 thuisnederlaag tegen OSV. Trainer/coach Marc van Wonderen was voor de wedstrijd al niet te benijden want behalve het feit dat er al een half elftal afwezig was wegens blessures en schorsingen viel ook aanvaller Giovanni Kasanwirjo in de warming-up uit wegens ziekte. Van Wonderen moest hierdoor wederom puzzelen met zijn opstelling, maar zag zijn ploeg wel een ruim uur stand houden tegen de Oostzaners. Na de 0-1 uit een strafschop was de thuisploeg echter niet bij machte om de bakens te verzetten en kreeg men in de slotfase nog twee goals tegen.

Aangezien een van de concurrenten, EVC, wel de drie punten wist te pakken is de achterstand op de 12e plek, die recht geeft op nacompetitie inmiddels opgelopen tot vijf punten. De vier wedstrijden die nog volgen zullen dus allen als finales worden beschouwd waarin alleen winst telt. Met een gemankeerd team hield Reiger Boys dus redelijk stand in de thuiswedstrijd tegen OSV. De gasten hadden weliswaar iets meer balbezit maar organisatorisch stonden de geel-zwarten goed, en de beste kans in de eerste helft was zelfs voor de thuisploeg maar Martijn Grooff raakte de bal volledig verkeerd.

Na een 0-0 ruststand leek het in de tweede helft dezelfde kant op te gaan, tot aanvoerder Jeroen Kossen in de 66e minuut een overtreding maakte binnen het strafschopgebied en scheidsrechter Van Waveren naar de stip wees. Vanaf elf meter schoot Hidde Rozendaal de bal hard achter keeper Paul Roos. Uiteraard probeerde Reiger Boys er in het vervolg alles aan om een nederlaag te voorkomen, maar door de ruimte die ontstond kon OSV in de slotfase verder uitlopen door goals van invaller Glenn Holster en Adil Jamal.

Reiger Boys is een weekje vrij om zodoende hopelijk enkele blessures te laten herstellen en speelt over twee weken (23-04) in Hoofddorp tegen SV Overbos. Meer foto's van Reiger Boys-OSV zijn te bekijken via: https://www.facebook.com/dpsportfoto/