Bekervoetbal, heerlijk! Op een doordeweekse avond, de spanning van het knock-out systeem. De ondergaande zon verwarmde de huid, twee goed en met veel inzet voetballende teams verwarmden het hart. Medemblik MB1 - Reiger Boys MB1: 0-4. De uitslag was terecht, maar doet geen recht aan hoe goed Medemblik speelde en hoe spannend de wedstrijd was. Kelly zag het allemaal gebeuren, echter mocht nog niet voetballen, evenmin als de eveneens geblesseerde Chabeli. Marieke stond niet als coach langs de lijn, maar de meiden volgden keurig haar via de groepsapp gegeven aanwijzingen ("snel scoren"). Suzanne verving Marieke, zodat Robert er niet alleen voor stond.

Joyce moest deze wedstrijd echt aan de bak en verrichtte een aantal fantastische reddingen, toen speelsters van Medemblik, met name in de eerste helft, doorbraken en op haar afkwamen. Binnen drie minuten legde Anika uit een corner op het hoofd van Zoë, die de bal heel beheerst naar de grond kopte, buiten bereik van de keepster en de lijnverdedigster: 0-1. Medemblik was niet echt onder de indruk, want binnen een minuut ging een doorgebroken speelster alleen op Joyce af, die de bal tot corner verwerkte. Even later moest zij nog een keer, samen met Tessa, de gelijkmaker voorkomen. Tot twee keer toe constateerde de scheidsrechter buitenspel, toen speelsters van Medemblik vrij op de keepster af leken te lopen. Echter ook Reiger Boys creëerde goede kansen. Een schot van Fay werd door de keepster gekeerd en Judith (de Bruin) schoot naast. Ashley had de razendsnelle buitenspeelster van Medemblik tegenover zich, maar zorgde ervoor dat die niet echt gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant ‘time-den’ Anne en Judith (Kouwen) hun acties dermate goed, dat zij voortdurend de bovenhand behielden. Mocht er desondanks iemand doorkomen, dan was daar altijd Jitske nog, die de deur op slot hield. Gaandeweg heroverde Reiger Boys het initiatief. Een aanval over links leek te worden afgeslagen, maar van de rand strafschopgebied knalde Zoë de bal in de uiterste linkerhoek voor de 0-2. Daarna golfden de aanvallen op het doel van Medemblik af , waarbij vaak een hoofdrol was weggelegd voor Anika aan de linkerzijde en de onvermoeibare Fay op rechts. Fiore speelde als een vooruitgeschoven voorstopper op het middenveld en kwam in die rol ook aan veel opbouwend werk toe en zelfs aan enkele schoten op doel. De volgende goal viel echter uit een ouderwetse counter, toen Manon een uittrap van Joyce snel doorspeelde op Judith (de Bruin). Judith was de complete Medemblik verdediging te snel af en scoorde mooi in de linker benedenhoek. Zo was de ruststand 0-3.

Toch was de coach van Reiger Boys er niet helemaal gerust op, want Medemblik toonde, zeker op het middenveld, mooi combinatievoetbal en een tegengoal zou de speelsters van Medemblik nieuwe moed en nieuwe krachten kunnen geven. Na de thee ging Reiger Boys dan ook verder met het vol op de aanval spelen. Het gevolg was dat Medemblik, op de laatste paar minuten van de wedstrijd na, gedurende de tweede helft niet meer gevaarlijk werd. Reiger Boys was dat wel, hoewel het lang duurde voordat er weer gescoord werd. Het was Valerie, die er in slaagde om een ‘onmogelijke’ bal in het spel te houden. Een dubbele één-twee tussen Manon en Zoë bracht Zoë in scoringspositie en relatief simpel schoot zij de 0-4 eindstand binnen en Reiger Boys naar de halve finale.