Na de met 3-1 gewonnen wedstrijd van afgelopen woensdag tegen de E1 nog in de benen moesten de mannen van Duncan zaterdag aantreden tegen Abcoude O.10 voor alweer de laatste wedstrijd in de derde fase van de competitie. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het voor de mannen eigenlijk al duidelijk dat een kampioenschap in de 3e fase er niet meer in zou zitten en ze begonnen dus zeer ontspannen aan deze wedstrijd. Om tien voor negen (iets later dan gepland) begon de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap zochten Reiger Boys de aanval en dat resulteerde gelijk al in een schot van Dave wat een beetje van richting veranderde en de keeper van Abcoude kansloos liet (1-0). Nog geen twee minuten later tekende rondde Sem de bal mooi af en zo stonde er al heel snel 2-0 op het scorebord. Dat beloofde een leuke ochtend te worden. Weer 3 minuten later maakte Sanne de 3-0 en het publiek kon rustig adem halen want de overwinning was een feit toch……………….

Na de 3-0 liet Reiger Boys de tegenstander meer voetballen wat al snel resulteerde in een tegendoelpunt. Abcoude bleef doorvoetballen en Reiger Boys was even de weg kwijt. Op slag van rust werd de spits van Abcoude weggestuurd en kwam 1op1 te staan met Jochem. Het enige wat Jochem kon doen is de bal tegenhouden waardoor deze het veld weer in kwam. Een alerte speler van Abcoude pikte de bal op en schoot hem in het lege doel (3-2). Het publiek begon toch weer een beetje nerveus te worden over een goede afloop van het spel.

Na rust wisten de mannen van Duncan wat ze te doen stond en dat was het goede spel van het begin van de eerste helft weer op te pakken. Vlak na de rust zorgde Sanne weer voor een marge van 2 en tekende aan voor haar 2e doelpunt. Het voetbal was bij vlagen slordig waardoor Abcoude weer terug kon komen tot 4-3 Gelukkig pakte ze het betere spel weer op en dat resulteerde al snel in de 5-3 van Dave gevolgd door de 6-3 van Thijs. De tegenstander was nu wel gebroken. Uiteindelijk maakte Sanne nog de 7-3 en de 8-3 waardoor de wedstrijd beslist was.

Later die middag kwam het bericht dat Volendam O.10 thuis zeer verassend met 1-2 verloren had van Buitenveldert O.10. SDZ won zijn voorlaatste wedstrijd en dat bracht de volgende stand op het bord.

stand o10 270416

Met de wetenschap dat 30 april aanstaande de wedstrijd SDZ O.10 tegen Volendam O.10 op het programma staat is er bij gelijkspel toch nog reden tot het vieren van een feestje want dan is de O.10 van Duncan alsnog kampioen in de 3e fase. Spannende ontknoping dus.

Ik wil iedereen via deze weg bedanken voor een fantastisch seizoen met de nodige ups and downs maar met in ieder geval 3 tweede plaatsen en wellicht de laatste fase nog iets meer mogen we vooral trots zijn op de prestatie van de pupillen van Duncan.

Sem, Sanne, Marc, Thijs, Jesper, Jesmer, Jochem, Dave en Darren bedankt voor het fijne seizoen. Duncan en Peter jullie bedankt voor de begeleiding en jullie enthousiasme.