H1 300416Een enorme kater voor Marc van Wonderen en zijn selectie. Overbos wist in de blessuretijd tweemaal te scoren waardoor Reiger Boys, onterecht, zonder punten terugkeerde naar Heerhugowaard. Reiger Boys is dit seizoen nieuw in de tweede klasse A en lijkt na een jaar ook weer terug te gaan naar de derde klasse. Met nog drie wedstrijden op het programma heeft Reiger Boys vijf punten minder dan de nummer twaalf, de plek voor nacompetitie.

In het slechtste scenario kan Reiger Boys komende zaterdag degraderen. Als de ploeg thuis verliest van DVVA en EVC wint van Monnickendam dan is de achterstand onoverbrugbaar wat degradatie betekend. Het zou een zware domper zijn voor Reiger Boys, maar de ploeg zal ook reëel genoeg zijn om te weten dat de kans op handhaving erg klein is.

Amsterdammers al zeker van nacompetitie
Voor de tegenstander van komende zaterdag, DVVA, staat er niets op het spel. De Amsterdamse ploeg wist de eerste periode te pakken waardoor de ploeg al in een vroeg stadium van het seizoen verzekerd is van nacompetitie om promotie. Voor coach Sjaak Tersteeg zou een eventuele promotie een mooi afscheid zijn. Na zeven seizoenen vertrekt de coach na dit seizoen naar WV-HEDW om als technisch coördinator aan de slag te gaan.

Na drie nederlagen zou een overwinning goed zijn voor het vertrouwen bij DVVA. Kijkend naar de ranglijst zal er weinig belang zijn. Officieel heeft de ploeg nog een punt nodig om zich definitief veilig te spelen. Maar dat is iets wat statistisch telt, niet iets waar DVVA zich zorgen over hoeft te maken.

Laatste thuiswedstrijd
Voor Reiger Boys is het aanstaande zaterdag de laatste thuiswedstrijd op Sportpark ‘de Wending’. De wedstrijd tegen FC Castricum wordt vanwege het Internationale Jeugdtoernooi gespeeld op het complex van Kolping Boys. Daardoor speelt Reiger Boys zaterdag tegen DVVA de laatste thuiswedstrijd.