Wat een wedstrijd! Halve finale KNVB Beker West-I tussen Reiger Boys MB1 en Buitenveldert O16, met alle spanning die daarbij hoort. Een wedstrijd die gewonnen werd door de verdediging van Reiger Boys. Want die zorgde ervoor dat Buitenveldert heel weinig kansen kreeg, terwijl Reiger Boys zelf wel de nodige kansen creeerde. De backs Anne, Ashley en Judith (Kouwen) speelden zonder uitzondering een ijzersterke partij, terwijl Jitske en Tessa er in het centrum voor zorgden dat er voor Buitenveldert vrijwel geen doorkomen aan was. Joyce hoefde aanmerkelijk minder in actie te komen dan haar ‘concullega’ van Buitenveldert, maar als het moest, stond ze er ook.

De geblesseerde Kelly en Chabeli zagen vanaf de zijlijn dat de Reiger Boys speelsters, hoewel goed voorbereid op het snelle en krachtige spel van Buitenveldert O16, aanvankelijk duidelijk moesten wennen aan de handelingssnelheid van de technisch zeer vaardige Buitenveldert speelsters. De trainers zouden graag elke week tegen zo’n tegenstander willen spelen, want daar word je alleen maar beter van. Toch was het Reiger Boys dat na twee minuten al de score opende. Manon legde een vrije trap van zo’n 20 meter afstand perfect in de doelmond, waar de ingelopen Zoë de bal in de touwen knalde: 1-0. Daarna ontspon zich een strijd op het middenveld, waarbij Buitenveldert aandrong en iets beter combineerde, maar niet echt gevaarlijk werd, terwijl Reiger Boys dat wel was. Een corner door Judith (de Bruin) werd door Zoë ingeschoten en maar net voor de lijn weggekopt. Een slim schot van Valerie in een poging de voor haar doel staande keepster te verschalken, ging rakelings over de lat. Manon en Anika kwamen beiden een keer voor de goal en konden pas op het allerlaatste moment door de Buitenveldert verdediging worden afgestopt. Dat lukte niet bij een aanval die begon bij Joyce en via een kopbal door Anika en diepe bal door Ashley bij Judith (de Bruin) kwam. Haar inzet ging echter 10 centimeter naast. Na een terugspeelbal plaatste Joyce de bal keurig op Anne. Die speelde Fiore aan en Fiore stuurde Judith (de Bruin) op weg. Judith gaf terug op Valerie en zij gaf de bal strak voor op Zoë, die helaas een teenlengte tekort kwam om te kunnen scoren. Zo werd de rust met een 1-0 voorsprong bereikt.

Na de thee hetzelfde beeld: een spannende strijd, met meer en betere kansen voor Reiger Boys. Ashley gooide in richting cornervlag naar Fay, die met een puntertje de bal voor de goal bracht, waar helaas niemand van Reiger Boys voor gevaar kon zorgen. Bij een aanval opgezet door Jitske, kwam de bal via Manon bij Anika die een soort ‘voorzetschot’ gaf dat rakelings voorlangs vloog. Buitenveldert scoorde echter, uit een situatie waarbij de verdediging de bal ongelukkig raakte en de spits de bal heel handig over de uitgelopen keepster heen plaatste: 1-1. Onverdroten gingen de Reiger Boys meiden door en binnen twee minuten werden de verhoudingen op het veld weer rechtgezet. Een vrije trap door Tessa bereikte Zoë, die haar tegenstandster met een stevige schouderduw van de bal af zette en terug gaf op Valerie. Valerie legde de bal opzij naar Fiore die het strafschopgebied binnen ging. Met een sliding kwam de bal bij Manon. Manon zag dat Fay helemaal vrij stond. Fay had ‘alle’ tijd en ruimte om de hoek uit te kiezen en schoot beheerst de 2-1 op het scorebord. Reiger Boys bleef aanvallen, maar werd in deze fase niet heel gevaarlijk voor de goal. Zo’n 10 minuten voor het einde mocht Buitenveldert een vrije trap nemen op 35 meter van de goal. Joyce had zich vast voorgenomen dat Buitenveldert niet meer zou scoren en ze ranselde de fraai genomen vrije trap tegen de lat. Reiger Boys realiseerde zich dat de winst nog niet binnen was en en zette nog een keer extra aan. Een steekpass van Manon bracht Zoë vrij voor de goal. Haar boogballetje over de uitgekomen keepster ging echter op een decimeter naast de paal. Anne gooide aan de linkerkant in op Judith (de Bruin), die de bal doorspeelde naar Zoë. Zoë gaf de bal mee aan Fay, die oprukte naar de achterlijn en voorgaf op Judith (de Bruin). Helaas kon die de bal net niet voldoende raken om er goed richting aan te geven en de bal ging minder dan 30 centimeter aan de verkeerde kant langs de paal. De vreugde was groot toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. De meiden kunnen zich nu gaan voorbereiden en verheugen op de finale tegen het sterke ADO’20 uit Heemskerk en wij allen hopen op net zo’n mooie wedstrijd, waarin het voetbal zal overwinnen.