Vlag oranjeDe voltallige selectie van het Nederlands elftal vliegt op zaterdag 28 mei met een aantal helikopters naar de basis van het Nederlandse voetbal: de amateurclubs. Bondscoach Danny Blind, alle spelers en de technische staf bezoeken vijf amateurclubs verdeeld over het hele land: Blauw Wit ’34 (Leeuwarden), s.v. O.S.S. 1920 (Oss), Sparta Enschede (Enschede), s.v. MOC ’17 (Bergen op Zoom) en v.v. Reiger Boys (Heerhugowaard). In Zeist vindt op de KNVB Campus ook een Oranje Fandag plaats. Een groot aantal spelers eindigt de dag hier. Maar een deel van de selectie van Oranje en technische staf komt dus ook naar v.v. Reiger Boys.

 

Voor wie is de Oranje Fandag bedoeld?
De Oranje Fandag is echt bedoeld voor kinderen die lid zijn van v.v. Reiger Boys en is een gezamenlijk initiatief van de KNVB en zijn hoofdsponsor ING. Zij organiseren dit unieke evenement om jeugdvoetballers en fans dichtbij Oranje te brengen. Tijdens de Oranje Fandag reist Oranje eigenlijk als verrassing vanaf Schiphol per helikopter naar vijf amateurvoetbalclubs verspreid over het hele land en naar de KNVB-campus in Zeist om daar de voetballende jeugd te trakteren op leuke voetbalactiviteiten. De spelers komen daarbij ook zelf in actie.

Praktische zaken:
De Oranje Fandag is voornamelijk bedoeld voor leden van v.v. Reiger Boys en familie. Het event begint om 10.00 uur en duurt tot 13.15 uur. In die tijdsperiode arriveert ook een deel van de selectie van Oranje. Tijdens ‘de dag’ lopen er diverse cameraploegen rond en worden er filmopnames gemaakt. Mocht je onverhoopt niet in beeld willen komen, vermijd dan de plekken waar de opnames gemaakt worden. De hashtag die voor die dag gebruikt wordt op social media is #oranjefandag. Tot slot is het belangrijk dat aanwijzingen die gedurende de Oranje Fandag gegeven worden door de organisatie opgevolgd worden om zo er voor te zorgen dat alles netjes verloopt.